Avauskohteessa iskun paikka

13.2.2019 - 11:41 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Kuva: Anu Leppänen

Parhaimmillaan huimiin suorituksiin pystyvä I'm Just A Sund on Ravinetin T64-vihjeen luottohevonen.

Vihjerivissä on paljon pelissä heti avauskohteessa, kun alustavien prosenttien perusteella kakkossuosikiksi jäämässä oleva 3 I’m Just A Sund rastataan rivin varmaksi.

Viime kaudella varjojen mailla ollut I’m Just A Sund on ollut viime starteissaan taas oikein hyvä, ja sillä on mainio sauma palata voittokantaan.

Kahdessa viime kisassaan I’m Just A Sund on tullut viimeiset 700 metriä 11,2-kyytiä. Toissa kerralla se runttasi viime metreillä väkisin Ida’s Owenin ohi, ja viimeksi se kiri hopeadivisioonafinaalissa taustalta hurjasti. I’m Just A Sund kiersi seitsemännestä ulkoa viimeisen kaarteen neljättä ja päätyi loppusuoralla avaruuskaistoille, mutta tuli selvästi parhaiten ja ehti vielä kolmanneksi.

I’m Just A Sundilla on ajettu huonoilta paikoilta passiivisesti, mutta kolmosradalta luvassa lienee jo aktiivisempi taktiikka. Alustavasti suosikiksi pelattu 1 Wilhelm Nash on mennyt pronssidivisioonissa hyvin, mutta rima nousee nyt, eikä se todennäköisesti pysty puolustamaan keulapaikkaa sisäradalta. Vaikka Wilhelm Nash pitäisikin I’m Just A Sundin ulkopuolellaan, 4 Amaretto Scoop lienee joka tapauksessa liian nopea alussa.

Yllättäjäosastolta kiinnostaisi lähinnä 6 Dreambow, joka floppasi viimeksi, mutta oli sitä ennen avoimissa lähdöissä oikein hyvä.

4 Borgmester ja 3 Stonecapes Quantum erottuvat kolmoskohteen taistelupariksi. Borgmester on mennyt viime starteissaan kovia tuloksia ja viimeksi se rutisti toisesta ulkoa varmaan voittoon hyvällä talviajalla 14,7ake. Stonecapes Quantum taas on voittanut kaikki alkukauden starttinsa, mutta noussut samalla ryminällä sarjoissaan. Vastus on aiempaa kovempi, mutta voittoputkessa olevaa hevosta ei sovi aliarvioida. Viimeksi Teivossa Stonecapes Quantum kiri voittoon toisesta ulkoa.

Haastajista lapulle otetaan vielä 11 Daddy Boy, joka oli viimeksi odotettua kesympi. Sen lähtöpaikka parani poisjäännin myötä. 2 Crossover oli suoraan tauolta asiallinen kolmonen kärkiparia uhkaamatta ja voi parantaa startin saatuaan.

7 Kipinä Rols (T64-2) on suursuosikiksi kohonneen 2 Mopoheikin mielenkiintoisimpia haastajia. Jo nelivuotiaana tähtivauhtia kulkenut Kipinä Rols aloitti viisivuotiskautensa viime keskiviikkona ollen sijoitustaan parempi kahdeksas. Jukka Kauppinen ajoi sillä alkumatkan sisärataa, ja Kipinä Rols ei päässyt käyttämään kaikkia voimiaan lopussakaan. Viimeksi Kipinä Rols lähti 20 metriä Mopoheikin takaa, kun nyt ne ovat samalla paalulla. Startti alla Kipinä Rols voi parantaa reilustikin, eikä sitä kannata täysin pelaamattomana jättää pois lapuilta.

 

3 I’m Just A Sund (1, 6)

2, 7, 9 (6, 5)

4, 3, 11 (2, 5)

13, 11 (10, 2)

11, 2, 5, 4, 1 (9, 7)

5, 4 (9, 1)

18 euroa

3 I’m Just A Sund (1, 6)

2, 7, 9, 6, 5, 11, 1, 5 (16, 14)

4, 3, 11 (2, 5)

13, 11, 10 (2, 14)

11, 2, 5, 4, 1 (9, 7)

5, 4 (9, 1)

72 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi