BWT Burnin Aliven kauden avausvoitto häämöttää 64:n avauskohteessa

13.8.2019 - 10:51 | Tero Sipakko Vihjeet Suomi

Tuomas Korvenojan ohjastama BWT Burnin Alive on MT Ravinetin 64-vihjeen varma. Kuva: Terhi Piispa-Helisten

Tuomas Korvenojalla on Vermon keskiviikkokierroksella taas kaksi hyvää menestyssaumaa, joista avauskohteessa starttaava BWT Burnin Alive saa vihjeessä täyden luottamuksen.

Kaksi viikkoa sitten tuli mailin matkalla ajetussa Tammatähdessä jo kakkossija vain niukasti selästä iskeneelle Gisela Luxille hävinneenä. Sisäradan jonossa kolmantena seurannut M.T.Lara Croft ei pysynyt tuolloin lopussa kaksikon kyydissä.

BWT Burnin Alivella on viime kertaa parempi lähtöpaikka, josta sen pitäisi päästä vaikeuksitta johtoon, eikä tehtävä näytä vastuksen puolesta ainakaan vaativammalta. Kuusivuotiaan tamman kauden ensimmäinen täysosuma roikkuu ilmassa.

BWT Danger ei täysin onnistunut kolme viikkoa sitten. Sen pitäisi olla nyt muutenkin parempi, ja Derbyn karsintoihin valmistautuva nelivuotias kuuluu kolmoskohteessa kaikkiin peleihin.

Välissä ajetaan kylmäveristen tasoitus, jossa totosijoihin tottunut Kosen Kimallus on yksi mahdollisista. Seppo Parosen tamma aloitti kilpailemisen vasta 7-vuotiaana, kun siitä tuli isokokoinen ja se kärsi nuorempana kasvukivuista. Starttiin päästyään tammalla ei ole ollut Parosen mukaan vaivoja ja tähän väliin tullut neljän viikon paussikin pidettiin tarkoituksella.

”Tuli startteja suht tiuhaan, niin ajateltiin odottaa tätä sopivaa sarjaa Vermossa”, Seppo Paronen kertoi.

”Sitä on treenailtu vanhaan malliin, ja kyllä sen kärkikahinoissa pitäisi olla, jos juoksu vaan sujuu. Paikka on huono, kun se on yleensä hyvä lähtijä. Keulasta se on etupäässä juossut, ja voitot on kai tullut kaikki siitä.”

Kosen Kimalluksen vastuuvalmentajana toimii Parosen tytär Eija Nopanen, mutta hän on nyt äitiyslomalla ja Paronen huolehtii kotona olevan tammansa valmentamisesta yksin.

Rodun toinen kohde päättää kierroksen. Se on tasoituksena ajettava Tammatähti, jossa pisimmälle 40 metrin takamatkalle on ilmoitettu vain Taruntuuli. Edeltä lähtee muitakin kuningatarkilpailuun ilmoitettuja mutta siitä rannalle jääneitä kilpasiskoja, joista Loikkaus otetaan mukaan vihjeeseen. Muut valinnat poimitaan 2100 metrin perusmatkalta.

Toista varmaa ei tarvita, kun yhteenkään lähtöön ei haeta isompaa yllätystä. Kolmen kilometrin kisassa riittänee, kun kupongille laittaa Sahara Sandstormin sekä Wide Gamen, jotka ovat todistaneet paitsi selvittävänsä matkan kunnialla myös vahvan vireensä.

 

Lähtö 1: 3 BWT Burnin Alive (4, 5)

Lähtö 2: 7 Ukkosen Jymy, 10 Viksu Vilivei, 8 Kosen Kimallus, 15 Kanjonin Kulta (3, 16)

Lähtö 3: 4 Olle Roc, 3 BWT Danger, 2 Je t’Aime Zon, 1 Paddock’s Star (11, 8)

Lähtö 4: 2 Sahara Sandstorm, 3 Wide Game (8, 14)

Lähtö 5: 10 Better Boss, 9 Tanpopo, 3 Die Kaiserin (6, 4)

Lähtö 6: 3 Lakan Leija, 7 Hulluduunari, 11 Loikkaus, 1 B. Riitu (12, 13)

1 x 4 x 4 x 2 x 3 x 4 = 384 riviä = 38,40 euroa

Lähtö 4: 2 Sahara Sandstorm ja 3 Wide Game mittelevät kestävyyttään pitkällä 3 100 metrin matkalla.

Lähtö 1: 3 BWT Burnin Alivella on viime kertaa parempi lähtöpaikka, josta sen pitäisi päästä vaikeuksitta johtoon, eikä tehtävä näytä vastuksen puolesta ainakaan vaativammalta.

Lakan Leikan rattailla nähdään tällä kertaa Markku Hietasen sijaan Juha Länsimäki. Tamma on päätöskohteen suosikki. Kuva: Anu Leppänen

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi