Double Exposure kohti Elitloppetia?

30.3.2019 - 1:11 | Heikki Haavisto Vihjeet

Double Exposure käynnistää Solvallan 75-finaalikierroksen päivän pankkina. Kuva: Anu Leppänen

Solvallan lauantaisissa 75-finaaleissa riittää tasoa. Heti avauskohteessa lähtöviivalle astelee Ruotsin paras tamma Double Exposure, joka Stoelitenissä näyttää kilpasiskoilleen kaapin paikan. 

Daniel Redénin suojatti ei ole oman sukupuolensa edustajista tavannut saada vastusta, joten kevään mittaan on jännä nähdä olisiko tammassa ainesta jopa Elitloppet-hevoseksi. Kultadivisioonan suosikki On Track Piraten tuskin toukokuun lopun ravijuhlaan enää 11-vuotiaana osallistuu, mutta lähdön ideahevonen Milligan’s School sen sijaan on huippuvireisenä potentiaalinen Elitloppet-kutsun saaja. Mielenkiinnolla odotetaan myös Elian Webin esitystä pitkästä aikaa avojaloin juostessaan.

8 Double Exposure (T75-1): 8 Double Exposurea on tullut jokusen kerran vihjeissä varmisteltua, yleensä turhaan. Enää kavereita ei kupongille oteta, sillä Daniel Redénin valmennettava on osoittautunut varsinkin tammojen joukossa melko ylivertaiseksi. Omat mutkansa tuo matkaan kasiradan lähtöpaikka, mutta Donato Hanoverin tytär lähtee lujaa ja päässee viimeistään etusuoralla laskeutumaan kärkiryhmään. Jos ensimmäiset keulat lähdössä ottaa tallikaveri 2 In Toto Sund, luovuttanee se paikkansa suursuosikille ilman vastarintaa. Double Exposure on toki näyttänyt pystyvänsä voittamaan johtavan rinnaltakin ja luottoa hevoseen vahvistavat Redénin positiiviset kommentit. Tamma oli maanantain treeneissä tuntunut huippuhyvältä ja ollut jopa koko valmennuskatraasta parhaan oloinen. Parista viime kerrasta poiketen tämä kilpailu päästään ajamaan optimibalanssilla, eli ilman kaikkia kenkiä.

Ravinetin porukkasysteemi Toto75:een:

8 Double Exposure (2,9)

5, 2, 11, 7 (1,10)

1, 2, 4, 6, 5, 9 (10,11)

2, 6, 3, 11, 9, 5, 8 (14,7)

6, 11, 9 (3,1)

6 Milligan’s School (11,3)

9, 1, 4, 3, 5, 11 (2,12)

3024 riviä – 151,20 euroa

6 Milligan’s School (T75-6): Stefan Melanderin valmennettavat viettivät talvikuukausina hiljaiseloa ja voitot olivat harvassa. Viime viikkoina on hevosten otteissa ollut havaittavissa selvää kohennusta ja miehen treenattavia kannattaa varoa nyt kautta linjan. Lauantaina tallin kiinnostavin menijä on loistavan viime kauden tehnyt 6 Milligan’s School. Ori jätti Sundsvall Open Trotissa taakseen jopa Readly Expressin ja kumppanit ja venyi Östersundissa Trotting Masters –finaalissa mainiosti kakkoseksi Propulsionin jälkeen. Mantorpin tauoltapaluustartissa oli pientä tukkoisuutta vielä havaittavissa, vaikka Ulf Erikssonin ajokki aivan hyvän 09,9/700m kirin tekikin. Stefan Melanderin mukaan hevonen on treenien perusteella nyt paljon pirteämpi ja hän odottaa suojatiltaan vahvaa panosta. Nopeiden lähtijöiden ulkopuolelta ei piikkiin ole tässä tehtävässä asiaa, mutta Milligan’s School saanee joka tapauksessa hyvät iskuasemat kärjen läheltä.

5 Worth a Lot & 9 Drottning Pace (T75-4): Diamanstoetin finaaliin löytyy kaksi olemattomiin peliprosentteihin jäävää potintekijää. 5 Worth a Lot on ollut mainio kaikissa alkukauden starteissaan. Viimeksi Kalmarissa tamma lähti 6. ulkoa kolmannen kiertoon jo 1100 ennen maalia, mutta selät eivät edessä vetäneet ja vielä loppukaarteessa Stefan Söderkvistin ajokki oli aivan viimeisten joukossa. Väkevä spurtti ulkoratoja pitkin nosti kuitenkin Worth a Lotin totosijalle ja matkan vähänkin jatkuessa se olisi ehtinyt 7 Velegancen ohi kakkoseksi. Päätöslenkin tamma kulki 12,7-kyytiä, mistä viim. 400m taittuivat aikaan 11,6. Voltin viitosradalta Worth a Lot tuskin saa kovin vauhdikasta starttia ja juoksunkulku voi herkästi mennä vaikeaksi. Alle kahden prosentin peliosuudella Maharajahin tytär kuuluu joka tapauksessa muutamaan merkkiin.

Vielä pienempään pelikannatukseen jää 9 Drottning Pace, joka perjantai-illan tilanteessa oli ”nollan prosentin” hevonen. Missään tapauksessa kyseessä ei ole niin epätodennäköinen voittaja, sillä tamma teki viimeksi Solvallassa kaukaa takapareista hienon loppukirin ja kulki päätöstuhannen 12,2-kyytiä. Normaalisti Drottning Pacen luokka ei riitä lähdön parhaille, mutta otteisiin voi tulla kenkien riisumisen myötä vielä pari vaihdetta lisää. Kertaakaan aiemmin 31 starttia kestäneellä urallaan tamma ei ole mennyt avojaloin.

Ravinetin ideasysteemi Toto75:een:

8 Double Exposure (2,9)

5 Quite a Quality (2,11)

1, 2, 4 (6,5)

2, 6, 3, 11, 9, 5, 8 (14,7)

6, 11, 9, 3, 1, 5, 2 (8,10)

6 Milligan’s School (11,3)

9, 1, 4 (3,5)

441 riviä – 22,05 euroa

 

11 Mellby Club (T75-5): Harva hevonen pystyy yli puolentoista vuoden paussilta yhtä hienoon esitykseen kuin Mellby Club kaksi viikkoa sitten Mantorpissa. Ruuna toki tulee Timo Nurmoksen treenistä, missä valmennettavat laitellaan pääsääntöisesti iskuun suoraan tauoltakin. Jorma Kontio käänteli ajokkinsa takapareista hyvissä ajoin kolmannelle ja Mellby Club eteni toisen radan vetäjäksi puolitoista kierrosta ennen maalia. Johtanutta Harran Bokoa ruuna ei pystynyt uhkaamaan, mutta seurasi vanavedessä oikein rehdisti kakkoseksi ja kulki viim. 1800m mainiosti 13,1-vauhtia. Tuosta esityksestä on vaikea vaatia kovin suurta parannusta, mutta ainakin taustavoimien mukaan startti todennäköisesti vei hevosta eteenpäin. Lähdön kokonaistaso on V75-finaalissa luonnollisesti kova ja takarivin huonolta paikalta Mellby Club on jonkin verran vastustajien armoilla. Tehtävää voi kuitenkin helpottaa huomattavasti se, että suosikki Harran Boko käy toisinaan kuumana ja tuolloin kuski on sen takana vain matkustaja. Juoksuun voi siis hyvinkin olla tempoa luvassa, jolloin Mellby Club ehtisi voittotaistoon hieman kauempaakin. Ruunan perjantai-illan peliprosentti oli vain neljän kieppeillä, mikä tuntuu viime esitykseen nähden hämmästyttävän pieneltä.

Päivän Duon avauskohteessa tuntuu kiinnostavimmalta 6 Milligan’s School, joka todennäköisenä kolmossuosikkina on pelien rakenteluun hyvä tukipilari. Kakkoskohteeseen voi viiden-kuuden hevosen levitys olla järkevää, mutta painotuksia haettaessa pitää ensimmäisinä huomioida 9 Hawk Cliff sekä 1 Velvet Gio.

Ravinetin vihje Päivän Duoon:

PD-1: 6 Milligan’s School

PD-2: 9, 1, 4, 3, 5, 11

6 yhdistelmää x 2 e = 12 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet