Hannu Korvella ja suomalaisilla pelaajilla taas tilipäivä Solvallassa?

6.3.2019 - 10:44 | Jari-Pekka Rättyä Vihjeet Ulkomaat

Hannu Korpi uskoo Laptop Alleyn ohjat amatöörilähdössä Mats Holmstedtille. Kuva: Anu Leppänen

Menestyksekästä Ruotsin turneeta tekevältä Hannu Korvelta löytyy makoisa yllättäjäehdokas Jägersron ja Solvallan T86-kierrokselle.

Hannu Korpi pakkasi 4. helmikuuta hevosauton ja lähti parin viikon Ruotsin kiertueelle. Nyt se on kestänyt jo kuukauden ja saattaa jatkua vielä toisenkin.

”Tänään on vielä kaksi hevosta Solvallassa ja perjantaina kaksi Rommessa, ja sen pidemmälle ei mitään ole lyöty lukkoon. Mutta kun ensin otin kuukauden palkatonta vapaata, niin soitin jo perään, että tarvin toisenkin. Vasta 8. huhtikuuta pitää olla takaisin töissä”, paloesimiehen töitä siviilissä tekevä Hannu Korpi kertoo.

”Sunnuntaina ajattelin lähteä kyllä vähintään kotona käymään, mutta pysyvästi vai vaan pariksi päiväksi, on vielä auki. Jos palaan takaisin, jätän näillä näkymin vain Grainfield Aidenin ja Bossy Alleyn tänne ja tuon loput kolme hevosta kotiin.”

Alkuperäisen matkasuunnitelman muuttuminen on helppo ymmärtää tulosten perusteella. Viiden hevosen kuukauden tienestit lähentelevät 40 000:ää euroa ja ovat nostaneet amatöörivalmentaja Korven Suomen valmentajatilastossa kuudennelle sijalle!

”Tyytyväinen täytyy olla tällaisiin rahoihin, kun kaikki ei ole mennyt edes ihan nappiin vaan jossittelemistakin on jäänyt.”

Keskiviikon T86-kierroksen jymy-yllättäjäksi Hannu Korvelta on tarjolla 2 Laptop Alley (T86-6). Se oli voittamassa jo toissa starttiaan Gävlessä, kun laukka pilasi pelin loppusuoran alussa.

”Kuski löysäsi ohjia ja veti korvat auki, ja laukka tuli. Ravilla Laptop Alley olisi voittanut varmasti”, Hannu Korpi vakuuttaa.

Myös viime keskiviikkona voitto olisi ollut pykälää kovemmassa T86-lähdössä lähellä, ellei selkä olisi päässyt laskeutumaan edestä toiselle radalle loppukurvissa. 1,2 sekunnin ennätyksen parannuksesta huolimatta hevonen ei ollut Hannu Korven mukaan edes ihan parhaimmillaan.

”Kolmen päivän starttiväli Gävlestä oli turhan lyhyt”, hän perustelee.

Tänään Solvallassa Hannu Korpi riisuu Laptop Alleylta kaikki kengät pois – kolmannen kerran sen koko uralla. Ensimmäisellä kerralla tuli laukka, mutta toisella kerralla Vermon kolmella kilometrillä ruuna lopetti pussista päästyään 500 metriä neljättä rataa ilman vetoapua vahvasti 14-kyytiä.

”2600 metrin matka ja voltin kakkosrata käyvät hyvin, ja keulasta koitetaan ajaa. Siitä Laptop Alley ei ole hävinnyt kuin tuon Gävlen laukkastarttinsa. Mats Holmstedt on tähän lähtöön taitava kuski”, Korpi kehaisee.

Lähtö on amatöörilähtö, jossa mikään suosikeista ei ole esittänyt mitään ylimaallista.

7 Ritchie Ås (T86-2) on juossut viime starttinsa kovissa Solvallan T75-lähdöissä. Viimeksi se lähti hänniltä kiriin 1100 metriä ennen maalia ja kiersi viimeisen kaarteen voittoisasti neljättä rataa pitkin. Nyt vastus ei ole samaa luokkaa, ja juoksuradan lähtöpaikka suosii.

2 Frankie Brodden (T86-7) tehtävää vaikeuttaa se, että 4 Xlnt Chili Tripel lähtee ulkopuolelta lujempaa ja juossee keulassa. Suosikin viimekertainen alkulaukan paikkaus oli kuitenkin niin vahva (1900 metriä 14-vauhtia), että sen kuuluu voittaa vaikka kuolemanpaikalta.

1 Gaya di Quattro (T86-5) on kilpaillut kolmesti tauon jälkeen ja esiintynyt nousujohteisesti. Keskimmäisessä se tosin laukkasi pian lähdön jälkeen, mutta kahdessa muussa tamma on lopettanut vahvasti. Se ei ole erityisen nopea lähtijä, mutta voltin ykkösradalta Roger Malmqvist yrittää pitää keulat ja saattaa siinä onnistuakin, koska muutkaan paalun eturivin hevoset eivät ole starttiraketteja. Silloin Gaya di Quattro johtaisi pitkään.

Suosikkeja rasittaa 20 metrin takamatka ja 11 Evertonia lisäksi sisäradan paikka. Vakuuttava viime voitto tuli keulasta, ja sinne ei nyt ole asiaa. 13 Sevilla taas on juhlinut pitkillä matkoilla, ja 2140 metrillä sille tuli viimeksi laukka.

7 Ekebys Ia (T86-4) paikkasi viimeksi lähtölaukkansa vahvasti. Volttilähtö ei ole sille mieleen. Edelliskerralla se laukkasi voittotaistosta loppusuoran alussa. Nyt Ekebys Ia juoksee (Solvallan lähdöksi) heikkotasoisessa lähdössä, jossa suosikki on viimeksi ylivauhtisen pistelähdön laukan jälkeen huonolla ravilla voittanut 5 Jaguar Tooma. Sillä ravilla ei Solvallassa pärjätä! Liikaa prosentteja keräävät aikaisempien esitystensä ja suuria parannuksia lupaamattomien tallikommenttien perusteella myös Stefan Melanderin ja Timo Nurmoksen takarivien taukohevoset.

6 Deep Pockets (T86-8) päätti viime kautensa neljän  voiton putkeen ilman kenkiä ja on maililla tappioton. Nyt se avaa kautensa kuitenkin ennakkotietojen mukaan kengät jalassa eikä saa mitään ilmaiseksi, kun sisäpuolelta lähtevät nopeammat ja keulassa viihtyvät 2 Anddontsayitsover ja 3 Copaca Banana. Deep Pockets tulee kyllä tarvittaessa takaakin, mutta kengät jalassa voitto suoraan tauolta voi olla liikaa vaadittu.

Ravinetin T86-porukkasysteemi:

2, 1 (7,10)
7 Ritchie Ås (1,6)
1, 3, 8 (11,5)
6, 1, 11, 7 (4,8)
11, 13, 1, 9 (6,7)
2, 4, 10, 8, 12 (15,11)
2 Frankie Brodde (10,6)
6, 3, 9, 1 (7,2)

1920 riviä – 96,00 euroa

Ravinetin T86-ideasysteemi:

2, 1 (7,10)
7 Ritchie Ås (1,6)
1, 3, 8 (11,5)
6, 1, 11, 7 (4,8)
11, 13, 1, 9 (6,7)
2 Laptop Alley (4,10)
2 Frankie Brodde (10,6)
6, 3, 9, 1 (7,2)

384 riviä – 19,20 euroa

Päivän duo rakennetaan 1. kohteen 2 Frankie Brodden varaan. Ison kertoimen hakijat varmistavat sen ensisijaisesti 10 Great King Winella, joka kiri kaudenavauksessaan viimeksi Axevallassa vahvasti voittoon eikä kärsi semihitaana lähtijänä takarivin paikasta.

Ravinetin vihje Päivän duoon:

Kohde 1: 2 Frankie Brodde
Kohde 2: 6, 3, 9, 1, 7, 2, 12

7 yhdistelmää – 7,00 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat