Ideavarma pronssifinaaliin

5.1.2019 - 10:04 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Excalibur It on Vermon T75-kierroksen ideavarma. Kuva: Anu Leppänen

Vermon finaalikierros tarjoaa hyvää urheilua ja haastavia pelikohteita.

Viitoskohteena ajettava pronssidivisioona on kauttaaltaan hienotasoinen. Voitosta voittoon kulkenut 11 Wilhelm Nash on nuossut selväksi suosikiksi, mutta takarivistä sen tehtävästä ei tule yksinkertainen. Lähtöön otetaankin reippaasti kantaa ja jätetään melko vähälle huomiolle jäänyt 6 Excalibur It ideavarmaksi.

Excalibur It on kärsinyt huonoista lähtöpaikoista, mutta ollut niiltäkin jatkuvasti mainio. Viimeksi ruuna kiersi pitkän kirinsä sitkeästi loppuun asti nousten kakkoseksi Wilhelm Nashin jälkeen. Kovatasoisessa lähdössä monella on voittosauma, mutta Excalibur It puhuttelee pelimielessä selvästi eniten.

7 Viktor Kärppä (T75-6) ei viimeksi saavuttanut paalulta startannutta Koivun Tähteä, mutta jatkaa hyvässä iskussa ja käy varmaksi. Esa Holopaisen suojatti on ollut viime starteissaan hyvä ja saattaa vielä parantaakin startteja saadessaan. Vaikka vastassa on kelpo hevosia, Viktor Kärpällä on hyvä sauma palata voittokantaan.

4 El Dirtyman (T75-1) palasi Lahdessa reilun kolmen kuukauden tauolta ja jäi kärkirintaman taakse pussiin. Startti vei kykyoritta varmasti rutkasti eteenpäin, ja tässä se on jo huomion arvoinen. El Dirtyman on sekä nopea että vahva, ja kovassakin tehtävässä se on ilman muuta huomioitava. El Dirtyman pystyy tarvittaessa tekemään kirivaiheessa itsekin töitä.

14 Pyörylän Paroni (T75-3) on kovan tasoituksen hakuhevosia. Ruuna on jäänyt parissa viimeisessä voimia tallella pussiin, ja jos juoksunkulku luonaa sen kannalta suotuisasti, se voi nykykunnossaan nousta voittokamppailuun. Vermossa Pyörylän Paroni oli mukana 1.18-avauksessa ja jäi lopussa Hullumiehen taakse pussiin. Myös edellisessä startissaan Teivosa Pyörylän Paroni tuli maaliin kärkirintaman takana.

12 Mas Aristocrat (T75-4) on jäänyt tammavoltissa turhan vähälle huomiolle. Luokkatamma ei ole voittanut vähään aikaan, mutta se jatkaa hyvässä kunnossa. Teivon kovavauhtisessa kisassa Mas Aristocrat oli asiallinen kolmas, vaikka näyttikin loppusuoran alussa nousevan voittotaistoon asti. Nyt vastus ei ole yhtä kova.

2, 6, 11, 4, 3, 10 (5, 12)

12, 9 (7, 6)

16, 4, 3, 9, 13, 14 (15, 10)

14, 12, 6, 11 (15, 4)

6 Excalibur It (11, 8)

7 Viktor Kärppä (1, 2)

2, 11, 1, 4 (5, 12)

57,60 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi