Katja Melkon kommentit Elian Webistä ja kumppaneista T75-vihjeessä

12.4.2019 - 9:44 | Antti Pylkkänen Vihjeet

Katja Melkkon mieliksi Elian Web pääsee vihdoin näyttämään osaamistaan isossa kisassa kunnon lähtöpaikalta. Kuva: Ville Toivonen

Kevään kansainvälinen suurkisakausi käynnistyy lauantaina lakeuksilta. Tasokas Toto75-kierros päättyy huippujännittävään Seinäjoki Raceen. Lähtö hakee tasaisuudessaan vertaistaan. Viivalla on viisi kovaa kotimaan toivoa ja viisi iskukykyistä ulkomaan huippua.

Yksi Suomen ässistä on Elian Web. Toissakesäisen loukkaantumisen jälkeen mahtavan paluun parrasvaloihin tehnyt vauhtimylly on arvottu sille tuiki tutulle kasiradalle.
”Meillä on ollut isoissa kisoissa käsittämättömän huono tuuri rata-arvonnoissa”, manaa Elian Webin valmentaja Katja Melkko.
Tuoreimmassa kisassaan, Solvallan Kultadivisioonafinaalissa, Elian Web ampui hurjalla spurtilla keulaan, mutta suistui kurvin alussa laukalle.
”Hevonen vain menetti kovassa vauhdissa tasapainonsa. Ruuna on viimeksi laukannut viitisen vuotta sitten.”
Laukan jälkeen Elian Web kulki vimmatusti ja osoitti vireensä olevan lakipisteessään. Ruunan kyvyt tietäen, voitto on haastavista asetelmista huolimatta mahdollinen. Melkolle sijoitus on kuitenkin sivuseikka.
”Minä olen taannoisen loukkaantumisen jälkeen kiitollinen jokaisesta päivästä ja kisasta, jonka saamme ruunan kanssa kokea.”

Lumijoella ja Ruotsin Julmyrassa talleja pitävän Melkon osaavista käsistä saapuu Seinäjoelle kaksi muutakin kovakuntoista kilpuria. Toisessa T75-kohteessa asettuvat viivalle BWT Rock And Roll ja Cool On Photos.
”BWT Rock And Rollin piti kisata maanantaina Jyväskylässä, mutta ruuna jäi surkean radan vuoksi pois. ”Rölli” kävi sitten tiistaina Oulussa viimeistelyhiitillä. Vaikka vastus on aiempaa tiukempi, on menestyminen mahdollista”, näkee Melkko.

Cool On Photosia valmentaja luonnehtii ailahtelevaksi hevoseksi, jonka ajaminen ei ole aivan yksinkertaista. Vahva ruuna viihtyy johtavan kupeella, joten Melkon puoliso Janne Soronen ohjastanee aktiivisella otteella.


Lähtö 1: 1,10,3,2 (4,11)
Lähtö 2: 2,3,1,8,5,10,11 (7,12)
Lähtö 3: 2 Turbo-Jytky (6,13)
Lähtö 4: 6 Virginia Grif (3,7)
Lähtö 5: 1 Juliette Lax (13,10)
Lähtö 6: 4,13,15,14,6,10,9 (12,8)
Lähtö 7: 1,5,3,2,9,10,8,7 (6,4)
1568 riviä x 0,05 euroa = 78,40 euroa

Toto75, lähtö 5: Hallitseva kuningatar Akaasia on tauolta ja takamatkalta tiukan paikan edessä.


Toto75, lähtö 5: Kanuunakuntoinen Juliette Lax hallinnee tammataistoa alusta loppuun.

Toto75, lähtö 4: Virginia Grif jyrännee muiden Alessandro Gocciadoron hevosten tapaan karkuun muilta.

Toto 75, lähtö 3: Turbo-Jytkyn kohdalla haiskahtaa keulaan ja kukat -taktiikalta.


Toto75, lähtö 7: Oivan lähtöpaikan saanut salama-avaaja Dreammoko on rutinoitunut suurkisajyrä.

Jaa artikkeli:

Vihjeet