Kengät ratkaisevat T86:ssa?

13.3.2019 - 11:48 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Ratkaisu illan T86-kierroksella on näin yksinkertainen: kengät jätetään tallin seinälle? Ja laitetaan vähän jenkkikärryä mausteeksi. Kuva: Anu Leppänen

Niin lapselliselta, kuin se tuntuukin, tänään taitaa olla niin, että kenkienriisumiset ratkaisevat Ruotsissa. Ainakin varustemuutokset ovat ratkaisevassa asemassa T86:ssa etukäteen arvioiden.

Ruotsissahan on saanut kilpailla ilman kenkiä jo kuun alusta saakka, mutta juuri tälle T86-kierrokselle näyttää tähdänneen talvitauolta moni sellainen hevonen, jolle kenkien riisuminen on isosti plussaa. Kelit menevät ainakin ennusteiden osalta sikäli ristiin, että Tukholmassa (Solvalla) sataa päivällä, mutta taukoaa ennen raveja ja Malmössä (Jägersro) alkaa taas sataa ravien alkuun mennessä.

Pankkeja on joka tapauksessa tarjolla ihan hyvin. Joskin varmistetaan eniten pelatut ja laitetaan parempia ideoita varmoiksi. Mutta sehän ei ole huono taktiikka, jos saa nuo isot suosikit häviämään ja ideat tulemaan!

Ei kannata pantata koko taloa, koska peli on haastava ja pankit ovat molemmat tammoja, joiden ailahtelevuus tiedetään. Kuitenkin näissä varmoissa on ideaa, eikä välttämättä kannata jäädä rannalle ruikuttamaan. Kumpikin hevosista on luokaltaan ylivoimainen, molemmilla saattaa olla edessä kenkien riisuminen, ja kumpaakaan ei ole pelattu edes suosikiksi asti ainakaan alustavasti.

Wild Love (T86-4) on juossut aivan erilaisissa lähdöissä tätä ennen. Syksyn Breeders Crown -finaalinsa jälkeen se on mennyt vain 75-lähtöjä. Toissakerralla edellä maalissa olivat vain Pacific Face ja Illuminati. Viimeksi avoimessa tammalähdössä se jäi Shadow Garin ja Unrestrictedin taakse ajamatta, ja kummatkin ovat monimiljonäärejä, joten vastus tosiaankin helpottuu, ja Wild Loven kyvyt sekä vire kyllä piisaavat. Cobourg Hanover menee varmasti keulaan, mutta sillä ei ole luokkaa panna hanttiin Wild Loven tasoiselle hevosella varsinkaan täydellä matkalla.

Lady Youline (T86-6) on kotiratansa Visbyn volttilähtöjen absoluuttisen rataennätyksen 12,0 haltija, vaikka meni sen nelivuotiaana ja on tamma. Muutenkin Henrik Hoffmanin valmennetava on kykynä aivan huippuluokkaa, ja sillä on kytätty talvitreenin kanssa kenkäpakon päättymistä. Solvallassa se pääsee juoksuradalta liukkaasti liikkeelle, ja kuski Claes Sjöströmkin on terävä lähtemään. Takana on siis taukoa, mutta niin on suosikki Upstreamillakin, joka ei ole vastaavan tason hevonen ja starttaa huonommalta paikalta.

Ravinetin porukkasysteemi illan T86:een:

5, 3, 1, 2 (6,4)

6, 10, 2, 14 (3,15)

5, 2 (1,11)

5 Wild Love (1,6)

7, 8 (6,5)

11 Lady Youline (5,2)

3, 1, 5, 9, 10 (11,2)

4, 5, 9 (2,13)

960 riviä – 48 euroa.

Jos pankitkin ovat jo pikkumaksavia, on ideahevosissa on nyt niin vähän pelattuja versioita, että jos niitä alkaa osua lapulle, alkaa pelitilillä tapahtua tosissaan! Heti avauskohteessa ollaan haastavan edessä, vaikka kyseessä on Jägersrossa vain kuuden hevosen koitos. Kuka tahansa voi voittaa, mutta kiinnostavin on ehkä Hurricane River, joka jäi täysissä voimissa pussiin viimeksi – kunhan niin ei käy tänäänkin.

Kakkoskohteessa Solvallassa Janne Korven ajokki Arctic Agent on turhaan pelaamaton. Korpi ei ollut tyytyväinen siihen, miten on päässyt viimeistelemään hevosen, mutta hänestäkin porukka vaikuttaa kesyltä ja paikkahan on mitä mainioin. Porukan toisessa päässä Moolger (14) on myös maistuva. Se sai myöhään tilaa viimeksi 75:ssä ja tuli hyvin, ja paikkakin paranee pykälällä poisjäännin myötä.

Kolmoskohteessa voittaja tulee varmaankin Joakim Lövgrenin tallista. It’s My Boko on liki onnistua, ja voisi olla jopa pankkiainesta. Viimeksi se laukkasi päälleajon seurauksena. Timo Nymanin ohjastama Global Whitechapel ei hevosena juurikaan häviä, mutta on epävarmempi. Luotetaan, että ainakin toinen onnistuu – kyvyiltään ne ovat lähdön parhaat.

Lövgrenin tallista voisi tulla toinenkin pankki, Staro Leonardo (T86-5), mutta se on valmennuksen mukaan kuitenkin hieman haavoittuvakin, matka on uusi 3160 metriä, ja peliosuus on mennyt yli äyräiden (70%). Kun Cobbys Olifant on hevosena yhtä kova ja matka sopii sille paremmin, otetaan Leonardolle se kaveriksi lapulle.

Seiskakohde Jägersrossa tuntuu aivan pieleen pelatulta, ja tästä otetaan illan vetoihin tosissaan jengaa! Suosikit Victory Island ja Dontbreakthebankås jätetään kokonaan ”kansalle” ja mennään tämä lähtö toinen toistaan maistuvammila jättiyllättäjillä. Victoryn sarjat ovat nousseet ja sillä on kurveissa hankalaa, joten kiertämisestä ei tule helppoa ja Dontbreakthebankås ei ole mikään varsinainen voittajatyyppi. Kaikki lapulle mahtuvat ovat siis pienten prosenttien hevosia, joilla tulosrivi tai peliosuus ei kerro kaikkea. Kaiken huippu on kuitenkin Troja Caesar Tanskasta, joka on juossut kotimaassaan kovempia hevosia vastaan, kuin Victory Island. Se oli viimeksi reippaalla matkavauhdilla hieno keulasta Skivessä ei maailman nopeimmalla kaviouralla, ja taulussa lukee yksi prosentti!

Päätöskohteessa Robloxia voisi uudesta tallista hyvien treeniraporttien perusteella olla vaikka pankkiviritys myös. Tamma avaa tuulennopeasti, ja se nappaa keulan, koska toisella nopealla tallikaveri Alfas Indiralla tuskin hangoitellaan vastaan. Tuskin pystyttäisiinkään – niin nopea Robloxia on. Jälkimmäisellä riisutaan tänään kenkiä ja laitetaan jenkit perään, joten on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu.

Ravinetin ideasysteemi illan T86:een:

5, 3, 1, 2 (6,4)

6, 10, 2, 14 (3,15)

5, 2 (1,11)

5 Wild Love (1,6)

7, 8 (6,5)

11 Lady Youline (5,2)

3, 1, 5, 9, 10 (11,2)

4 Robloxia (5,9)

320 riviä – 16 euroa.

Robloxia osuu myös Päivän Dyoon (Xpress, lähdöt seitsemän ja kahdeksan) hyvin. Se vaikuttaa sopivasti maksavaltakin ja Jägersron avauskohteeseen koitetaan montaa pommin räjäyttävää merkkiä, nam!

Ravinetin vihje Xpress-Päivän Duoon:

Kohde 1: 3, 1, 5, 9, 10

Kohde 2: 4 Robloxia

Viisi yhdistelmää tasapanoksin.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat