Kengityspakon päättyminen sekoittaa pakkaa Ruotsissa

2.3.2019 - 10:41 | Jari-Pekka Rättyä Vihjeet Ulkomaat

T75-kierroksen pankin Vlad del Roncon rattaille hyppää tällä kertaa Erik Adielsson. Kuva: Anu Leppänen

Halmstadin T75-kierros on kolmen kuukauden tauon jälkeen ensimmäinen, jolla voi ajaa halutessaan ilman kenkiä.

Se sekoittaa pakkaa muutenkin vaikealla kierroksella entisestään. Etukäteen balansseista on vain lehtitietoa, ja kun balanssit ovat lähempänä peliajan sulkeutumista tiedossa, kenkien riisumisen merkityksestä ei voi olla kaikille hevosille täyttä varmuutta.

Varmaa on, että kenkien riisumisen mahdollisuutta käytetään huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Kulttuureissa ja ratojen pinnoissa on sen verran eroa.

5 Vlad del Roncolla (T75-5) ajettiin viimeksi ensi kertaa jenkkikärryillä ja vetolapuilla, ja se kuumeni kihiseväksi pelisuosikiksi. Ori täytti odotukset parantamalla pykälän jo sinänsä hyvistä edellisstarteista ja kirimällä toisesta parista ulkoa hallittuun voittoon.

Nyt suosikkiasema on vieläkin suurempi ja jopa liiankin suuri siihen nähden, että Jorma Kontio saattaa hyvinkin haluta ajaa 2 Marvelousilla keulasta ja Vlad del Roncolla on vaara jäädä kuolemanpaikalle. Johonkin vaikealla kierroksella on kuitenkin pakko luottaa, ja harkinnassa oleva kenkien riisuminen saattaa tuoda tarvittavan lisäpotkun siihen, ettei edes kuolemanpaikka estä voittoa.

6 Burning Man (T75-2) väläytteli luokkaansa jo viime kaudella, mutta esiintyi epätasaisesti ja onnistui harvoin kahdesti peräkkäin. Viisivuotiskauden avausstartti Åbyssä antoi kuitenkin merkkejä, että talvitreeni oli onnistunut hyvin, ja Burning Manilta on lupa odottaa nopeaa nousua sarjoissa. Se ampui takamatkan juoksuradalta lujaa liikkeelle ja hallitsi keulaan päästyään juoksua varmoin ottein.

Nyt Petri Puron valmennettavalla on jälleen juoksuradan lähtöpaikka, ja taktiikka on varmasti sama. Lujaa lähtevät myös 7 Delantero ja 1 Moruga, joista Delanterolla on keulavoitto alla, mutta suosikin selkä kelvannee sillekin ja vetänee hyvään sijoitukseen. Tasaisesti pelatussa lähdössä noin 30-prosenttisesti rastattu Burning Man on mainio ideavarma.

Vaikealla kierroksella suosikkien asemat ylikorostuvat, minkä vastapainoksi löytyy täysin mahdollisia yllättäjiä turhan alhaisilla peliprosenteilla.

9 Pacific Face (T75-7) ravasi viimeksi paljon paremmin kuin kertaakaan koko talvena eikä antanut keulaan päästyään suosikki Illuminatille mitään mahdollisuuksia, vaikka tämä sai ehjän ja varsin ”inhimillisen” juoksun. Nyt edessä on uran ensimmäinen hopeadivisioona, mutta mikäli ravi on yhtä hyvää tai ilman etukenkiä vielä hippasen parempaa, voitto ei saa yllättää. Matka suosii, ja takarivin sisin lähtörata on mainio paikka.

9 Bonnie Celebrity (T75-6) on juossut lähinnä monté-lähdöissä ja tehnytkin niissä upeaa jälkeä. Kalmarin 26.1. kivenkovaa T75-lähtöä (Legend Brodde voitti, Illuminati toinen) se johti kuitenkin kärrytkin perässä loppukurviin saakka, kunnes laukkasi näyttämättä vielä lainkaan väsyneeltä. Mailin matka käy ja paikka nopeiden avaajien takana tarjoaa unelmajuoksun ja yllätysmahdollisuuden.

2 Tyfon Brodde (T75-2) meni viimeksi voltissa peitsille, laukkasi ja polki kengän irti. Silti se näytti hyvältä laukatessaan takajoukoissa 400 metriä ennen maalia. Jatkuvasti kärjen tuntumassa T75-lähdöissä keikkunut ruuna pystyy ravilla jälleen korkealle ja vähintään Kaksariin tai Troikkaan, jos suosikki 6 Burning Man tuntuu liian kovalta lyötäväksi.

Pommiosastolta hakiuhevosiin poimitaan 2 Modern Love (T75-4). Tasaisen 15 hevosen tammalähdön suosikki 6 Cheerful Rivner ei lähde lujaa ja saattaa saada toivottomankin raskaan juoksun. Modern Love  kulki viimeksi Solvallan raskaalla radalla takajoukoissa mallikkaasti laukattuaan mahdollisuutensa 600 metrin juoksun jälkeen ja on tauluaan paremmassa kunnossa.

7, 3, 1, 4, 6 (2,4)
6, 2 (5,7)
4, 5 (3,2)
6, 7, 10, 13, 5, 2, 14, 15 (3,8)
5 Vlad del Ronco (2,3)
2, 9, 12 (1,5)
6, 5, 9, 2 (7,8)

1920 riviä – 96,00 euroa

2 Adiago Trot
6, 5, 9, 2, 8, 10, 11, 12

8 yhdistelmää – 8,00 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat