Kuislan värväys 75-suosikkina Jägersrossa

12.1.2019 - 9:25 | Miika Lähdeniemi Vihjeet

Tanskalaisvalmentaja Steen Juulilla on Jägersron Kultadivisioonassa kaksi hevosta, joista Reima Kuislan hankkima Turno Di Azzurra on eniten luotettu. Kuva: Ville Toivonen

Jägersron kierroksella seurataan mielenkiinnolla Reima Kuislan tuoreinta hankintaa Turno Di Azzurraa, joka on Kultadivisioonan suosikki. Malmössä olosuhteet eivät ole niin talviset kuin monella muulla radalla, ja yleensä keulapaikka on valttia.

 

2 Olle Rols (T75-6): Kierroksen pankki on Peter Ingvesin vakioajokki Olle Rols, joka sai viimeksi ansaitun onnistumisen 75-finaalissa. Ruuna runnoi johtaneen Disco Volanten rinnalta komeasti ykköseksi ja on ollut muutenkin vahva viime starteissaan. Tälläkin kertaa Olle Rolsille jäänee paikka johtavan rinnalla, mikä ei toki voimanpesää haittaa. Marginaalit hyviin vastustajiin eivät ole kuitenkaan niin suuret kuin peliosuuksista voisi ajatella. Moninkertaisesti vähemmän pelattu 5 Västerbo Exact olisi heittänyt Solvallassa haasteen lopussa, mutta se ei päässyt kirimään Olle Rolsin takaa vapaasti. 1 Velvet Gio taas joutui tekemään samassa lähdössä kierroksen kirin kolmannella radalla Olle Rolsin ulkopuolella, mihin nähden se kamppaili urheasti. Tällä kertaa juoksusta tullee edullisempi.

 

3 Turno Di Azzurra (T75-3): Reima Kuislan vastikään hankkima italialaisori jatkaa huippukunnossa, vaikkei olekaan voittanut kesäkuun jälkeen. Solvallan 75-finaalissa se murskasi johtavan rinnalta Nadal Brolinen ja hävisi vain paremman reissun saaneelle Jairolle. Turno Di Azzurra on poisjäännin myötä valmiiksi toisella radalla, mikä sopii hyvin. Pelillisiä kannanottoja ei tähän kohteeseen oteta, vaan lapulle myös muut pelihevoset 7 Dante Boko, 4 Timone Ek ja 5 Takethem. Dante Bokolla tähdätään kotiradan lähdössä keulaan, mistä se olisi pikamatkalla paha ohitettava. Timone Ek aloittaa Jerry Riordanilta, mutta on ehtinyt näyttää huippulähdöissä kykynsä jo aiemmin. Turno Di Azzurran valmentaja Steen Juul on todennut ennakkokommenteissa, että hänen tallinsa kaksikko on tässä lähdössä aika tasaväkinen. Juulin oma ajokki, Elitloppet-finalisti Takethem sai viimeksi startin alle puolen vuoden tauolta ja parantaa varmasti.

 

12 Wild Love (T75-1): Niin hankala kuin lähtöpaikka onkin, avauskohteessa liputetaan Wild Loven puolesta. Asetelmat kovimpien haastajien kohdalla eivät ole välttämättä optimaaliset: 2 Dolan Spring palaa parin kuukauden paussilta ja 4 Juan ei lähde voltista rivakasti, joten juoksun onnistumisesta ei ole takeita. Viisivuotias Wild Love ehti väläytellä viime vuonna tammojen ikäluokkalähdöissä ollen marraskuussa Breeder’s Crownissa neljäs. Viimeksi tamma tuli Halmstadiin pikku sairaspaussilta ja punnersi 600 metrin kirillä rehdisti 75-voittoon hyvällä ajalla. Todennäköisesti se pystyy nyt lyhemmällä starttivälillä entistä parempaan suoritukseen. Kova kiri toki vaaditaankin näistä asemista, mutta Wild Love on lahjakas nousukas eikä tämä ole välttämättä vuoden kovimpia Pronssidivisioonia. Riskit tiedostaen ideavarmaksi.

 

3 Callipygian (T75-5): Ruuna aloitti viimeksi Johan Untersteinerilta lähdössä, jossa voittaja porhalsi keulapaikalta 12,4-tuloksen. Callipygian käänteli takaa kolmannelle radalle viimeisellä puolikkaalla ja punnersi rehdisti loppuun asti, mutta kärkeen asti ehtiminen ei ollut mahdollista. Lyhemmällä starttivälillä se tuskin ainakaan huonontaa, ja asetelmat ovat nyt merkittävästi paremmat. Hevonen on esittänyt asiallista lähtönopeutta silloin, kun sillä on satsattu alkuun. Keulaan pääsemisestä ei ole takeita, mutta läheltä kärkeä kiriin iskeminen on myös mahdollinen taktiikka. Hyväkuntoinen ja melko oikein pelattu suosikki on käyttökelpoinen varma tälle kierrokselle.

 

9 M.T. Mighty Winner (T75-7): Päätöskohteessa kova alkuvauhti ei saa yllättää, sillä suosikki 4 Da Pepperboy lähtee riuskasti ja 8 Harran Boko on sille päälle sattuessaan varsin meneväistä sorttia, eikä silläkään varmasti pakitella. Reipas matkavauhti voi avata lopussa mahdollisuuden M.T. Mighty Winnerille, joka oli joulun alla Halmstadin 75-lähdössä hyvä. Se kierteli avauspuolikkaalla kolmatta rataa, peruutteli sitten porukan perälle ja pisteli sieltä vahvasti loppua. Se lähestyi lopussa keulasta kolmanneksi jäänyttä Da Pepperboyta lähdössä, jonka voitti kolmannesta sisältä kiriin hakeutunut 5 Staro Leonardo. Moni rastaa tähän kohteeseen vain eturivin pelihevoset, mutta M.T. Mighty Winneriä ei kannata unohtaa.

10 Minnestads Ecuador (T75-2): Stayer-lähtöön tarvitaan useampia merkkejä ja kiinnostava yllätyshaku on Minnestads Ecuador, joka on jäämässä alle viiden prosentin kannatukselle. Hevonen on näyttänyt kyntensä 75-lähdöissä, mutta 3100 metrin matka on toki uusi asia. Keskipitkällä matkalla se on voittanut yhden 75-lähdön ja puoli kierrosta lisää on tuskin liikaa, kun juoksu vain onnistuu. Lisäksi iskukyky vaikuttaisi olevan kohdallaan, sillä uudenvuodenaattona ruuna lopetti vaativissa olosuhteissa terävästi saatuaan kiritilaa.

14 Uappa Di Azzurra (T75-4): Takarivistä voittoon saakka ehtiminen vaatii Jägersrossa tuuria ja mielellään reipasta matkavauhtia, mutta huippukuntoiseen tammaan ei kuitenkaan tee mieli tippua 75-pelissä. Uappa Di Azzurra oli viimeksi Axevallassa todella väkevä kierrettyään johtavan rinnalle ja kamppailtuaan siitä urheasti raskaalla radalla. Valmentaja Laura Myllymaan kommentit kisaviikolta voi lukea tästä linkistä.

 

T75-1: 12 Wild Love (2,4)
T75-2: 8,10,14,13 (7,5)
T75-3: 3,7 (4,5)
T75-4: 12,1,3 (15,10)
T75-5: 3 Callipygian (1,5)
T75-6: 2,5,1 (4,10)
T75-7: 4,8,5,9,2 (3,1)

360 riviä – 18 euroa

 

T75-1: 12 Wild Love (2,4)
T75-2: 8,10,14,13,7,5 (12,4)
T75-3: 3,7,4,5 (10,2)
T75-4: 12,1,3,15,10,14 (6,7)
T75-5: 3 Callipygian (1,5)
T75-6: 2,5,1 (4,10)
T75-7: 4,8,5,9,2 (3,1)

2160 riviä – 108 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet