Kung-Åke lyö jackpotin alkutahdit

31.12.2018 - 10:09 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

"Kung-Åke" Svanstedt on Bjertorpin valmennuskeskuksen kautta aikan kuuluisin nimi. Kuva: Ville Toivonen Kuva: Ville Toivonen

Vuosi 2018 päättyy multijackpotiin Axevallassa. Ruotsissa vanhoilla kotiseuduillaan vieraileva Åke Svanstedt tuntuisi aloittavan rivin.

Svanstedt on Axevallan radan monivuotinen mestari, joka on viime vuodet vaikuttanut kuitenkin, kuten tunnettua, rapakon takana. Nyt hän ajaa mm. yhteistyökumppaninsa Stall Paleman ja poikansa Rickard Svanstedtin tallien hevosia.

Mutta mikä olisikaan parempi tapa suunnistaa uuteen vuoteen, kuin täysosuma jackpotkierroksella ”taskussa”? Tehtävä ei ole mitenkään liian helppo: ei paperilla eikä luultavasti käytännössäkään, kun maanantaiksi on luvattu plusasteita, kun lievän sateen ripottelun on luvattu päättyvän puolenpäivään. Rataolosuhde lienee asiallinen, mutta puitteet jäävät nähtäväksi.

Kannattaa myös huomata, että uudenvuodenaaton kierros alkaa poikkeuksellisesti ravien lähdöstä kuusi ja menee kiinni kello 15.30 Suomen aikaa.

Avauskohteen Svanstedtin ajokki X.L.Bygg Palema haiskahtaa koko matkan keulalta. Ruuna on nopea avaaja, ja virekin on kohdallaan. Viimeksi se laukkasi Örebron hieman löysäpintaisella radalla 800 metriä ennen maalia toisesta ulkoa. Hevonen tuli lopun toisten perässä vielä niin hyvin, että kärkisijoitusta olisi ehjällä juoksulla ollut vaikea välttää. Edellisessään puolestaan se kiersi puolimatkassa kolmannesta ulkoa keulaan ja veti tosi vaivatta selvällä erolla, ja tuloskin oli kova, 14,5 täydellä matkalla. Tämä tapahtui marraskuun lopussa juuri Axevallassa, ja kengät olivat jalassa. Hyvältä näyttää, ja valjakon alustava peliprosentti 23% ei ollenkaan tunnu pahalta – voitto tulee vähintään kerran kolmesta.

Toisen pankin löytäminen ei ole yksinkertaista, josko oli ensimmäisenkään? Moni totoaja luottaa Peter Untersteinerin tallin tammatasoituksessa juoksevaan Stonewashd Diamantiin (T75-6), joka onkin ollut todella vahva ja parantanut starti startilta. Kuitenkin paalun enemmän vahvan kuin vielä nopean oloinen vielä kolmessa startissaan tappioton Grace River voi olla paha kiinnisaatava 40 metrin pakilta, ja mukana on muitakin. lupaava Vikens Fingerprint, Kung Svanstedtin ajama Diva Deo ja jopa pelaamaton Paduca Dream esimerkiksi ovat nyt kiinnostavia vähillä prosenteillaan, kuten moni muukin.

Paremmalta idealta pankiksi asti tuntuu Untersteierin toinen hevonen, Magic Happens (T75-7). Halmstadlaisvalmentaja on pahoilta paikoilta ajanut varovasti, ja ruuna on näillä juoksuilla tullut joka kerta juosten maaliin. Nyt on ”all inin” vuoro. Magic Happens saa peräänsä jenkkikärryt, ja nyt Untersteiner ajaa hyvältä paikaltaan eteenpäin. Tässä olisi sopivassa tehtävässä tilaisuus vaikkapa koko matkan keulaan.

Ravinetin porukkasysteemi T75-multijackpotkierrokselle Axevallaan:

1 X.L.Bygg Palema (3,9)

7, 3, 1, 6 (5,2)

10, 12, 6, 2, 8, 1, 11, 3, 9 (4,7)

7, 5, 4 (8,11)

4, 11, 5, 8 (1,10)

15, 3, 8, 14, 13 (6,10)

3 Magic Happens (4,1)

2160 riviä – 108 euroa.

Kakkoskohteen Baron Gift tuntuu kiinnostavalta. Se jäi voimissaan kiinni viimeksi, ja vielä yksi Peter Untersteinerinb pankkiehdokas Justice Ås tuntuu täydellä matkalla tauolta ja kengät jalassa turhan isolta suosikilta, vaikka keulat jälkimminen varmaan katsoo. Baron Gift kirii tosi lujaa selkäjuoksulla, ja se tulee Axevallan pitkällä suoralla ehkä ohi. Kirisuora on 240 metrin mittaisena Ruotsin 1000 metrin ratojen pisin.

Sama mies Rickard Svanstedt on kotiradallaan ideana myös kolmoskohteessa. Tallin Vien Ici on viime kerran upeasta kuolemanpaikkavoitosta huolimatta jäämässä jokseenkin pelaamattomaksi. Lähtö on tasainen, eikä Vien Iciä ole syytä unohtaa.

Sobel Photo (T75-4) maistuu niin ikään. Ruuna avaa lujaa auton takaa, kuten viimeksi nähtiin – kasiradalta aluksi keulaan. Kuski paranee olennaisesti, kun Stefan Söderkvist nousee kyytiin, ja valjakko on turhaan jäämässä pelissä suosikkien varjoon. Whipped Eggs ja Kapten Kidd eivät ole vielä näyttäneet suurensuurta lähtönopeutta.

Ravinetin ideasysteemi T75-multijackpotkierrokselle Axevallaan:

1 X.L.Bygg Palema (3,9)

7, 3 (1,6)

10, 12, 6, 2, 8, 1, 11 (3,9)

7, 4 (5,8)

4, 11, 5, 8 (1,10)

15, 3, 8, 14 (13,6)

3 Magic Happens (4,1)

448 riviä – 22,40 euroa.

Magic Happens kelpaa ideaksi myös Päivän Duon (Lähdöt 11 ja 12, huomaa poikkeus tavallisesta!) kakkoskohteeseen. Avauskohde onkin pyöreä – sinne revitys suuresta suosikista 15 Stonewashd Diamant huolimatta.

Ravinetin vihje Päivän Duon uudenvuodenaaton Axevallaan.

Kohde 1: 15, 3, 8, 14, 13

Kohde 2: 3 Magic Happens

Kuusi yhdistelmää. Suosikkiduoa 15-3 voi myös ottaa suuremmalla panoksella tai vaihtoehtoisesti pelata kokonaan suosikista 15 ohi.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat