Nelivuotiailla varmoilla jackpotin kimppuun Vermossa

2.4.2019 - 10:51 | Tero Sipakko Vihjeet

Talli Hiihtoliiton omistama Bismarck Comery oli illan päätöslähdössä suvereeni ykkönen. Startti oli nelivuotiaalle ruunalle uran toinen ja voitto sen ensimmäinen. Kuva: Anu Leppänen

Olli Koivusen ohjastama Bismarck Comery on rivin toinen varma. Talli Hiihtoliidon ruuna oli alkuvuodesta hyvässä liidossa. Kuva: Anu Leppänen

Kuukauden vaihduttua Vermon keskiviikkokierroksella on enemmän panosta, kun edellisten viikkojen aikana jakamatta jääneet rahat lisätään ylimmän voittoluokan jakosummaan. Lisäpottia kertyi reilut 150 000 euroa.

Kohteista löytyy pelien tukipilareiksi useita hyviä vaihtoehtoja. Urallaan vahvassa kehitysvaiheessa olevat Knocking Match ja Bismarck Comery kohtaavat lämminveristen alemmissa sarjoissa sopivan oloisen vastuksen, ja vihje on rakennettu niiden varaan. Knocking Match arvottiin takariviin, mutta Juho Ihamuotilan valmentama ruuna on pärjännyt kaikenlaisilla juoksuilla. Toissa kerralla se kiri parijonosta vahvasti, mutta perässä tullut Lady Nightingale tuli vielä vikkelämmin. Viime kerran voitto irtosi helppoon tyyliin johtopaikalta.

Bismarck Comery on saanut huomiota kuuluisan omistajajoukkonsa ansiosta, sillä tallinimen takaa löytyy tukku maajoukkuetason hiihtäjiä. Hyvä on myös hevonen, sillä Harri Koivusen valmennettava on sijoittunut tähän mennessä joka kerta kahden parhaan joukkoon. Avausstartissa vauhti ei riittänyt ihan voittoon, mutta sen jälkeen suunta on ollut silläkin saralla koko ajan ylöspäin. Ennen sunnuntain välistarttia tuli tappio johtaneelle Stay On Topille, kun Bismarck Comery antoi lähtösuoran laukassaan reilusti tasoitusta.

Kierros käynnistyy kylmäveristen ryhmällä, jossa tammikuun molemmat starttinsa pääradalla hoidellut Koskelan Akseli saattaa vetää taas alusta loppuun. Välissä tuli heikompia sijoituksia, kun avoimella tasolla vastassa olivat parhaat kilpailevat suomenhevoset.

Illan päälähtönä ajetaan lämminveritammojen mailin pyrähdys. Viime vuoden hevoseksi maassamme valittu Ranch Kelly laitetaan matkaan itseoikeutettuna suosikkina, mutta vireestä ei ole täyttä varmuutta. Ranch Kelly on saanut kutsun puolitoista viikkoa myöhemmin järjestettävään Seinäjoki Raceen, ja keskiviikon startti antaa taustavoimille lisätietoa tamman tilanteesta sekä toimii valmistelevana harjoituksena. Kymmenestä kilpasiskosta lähes kuka tahansa voi kuitata 4000 euron ykköspalkinnon, mikäli Ranch Kelly ei kierrä kaikkia.

Päätöskohde mennään pienellä riskillä kahdella merkillä. Hyvistä asemista lähtevät Westcoast Skipper ja Angel Raziel juoksevat normaalisti koko matkan kärkiryhmässä, ja niitä on vaikea ohittaa, kunhan tempo pysyy asiallisena.

T64-vihjeet:

Lähtö 1: 4 Koskelan Akseli, 8 Juntti-Jussi, 6 Tee Wee Paroni, 9 Passiton, 12 Larvan Hurmos, 2 Piispalan Santeri (3, 5)

Lähtö 2: 10 Knocking Match (2, 9)

Lähtö 3: 7 Bismarck Comery (10, 5)

Lähtö 4: 2 Uccio, 7 Deangelo, 9 Ergo Am, 10 Roofer (5, 6)

Lähtö 5: 11 Ranch Kelly, 5 Bosses Lily, 10 Callela Eliza, 7 Willow Pride, 6 Callela Ladyboss, 2 Free Me, 8 Golda Paris (4, 3)

Lähtö 6: 2 Westcoast Skipper, 5 Angel Raziel (3, 12)

6 x 1 x 1 x 4 x 7 x 2 = 336 riviä = 33,60 euroa

Knocking Match arvottiin takariviin, mutta Juho Ihamuotilan valmentama ruuna on pärjännyt kaikenlaisilla juoksuilla.

Harri Koivusen valmentama Bismarck Comery on sijoittunut tähän mennessä joka kerta kahden parhaan joukkoon.

Tammikuun molemmat starttinsa pääradalla hoidellut Koskelan Akseli saattaa vetää taas alusta loppuun

Jaa artikkeli:

Vihjeet