Nurmoksen ässät kelpaavat T75-vihjeesenkin

8.3.2019 - 17:59 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Tämä mies, Örjan Kihström, on Timo Nurmoksen tallin ykköskuski Färjestadin 75:ssä, kun Jorma Kontio lomailee Rivieralla. Kontio käy moikkaamassa Readly Expressiä, mutta seuraa Cagnes Sur Merin kisan katsomon puolelta. Kuva: Anu Leppänen

Färjestadissa ajetaan lauantaina mielenkiintoinen T75-kierros, jolla Timo Nurmos on avainroolissa vihjeissäkin.

Päivitetty 9.3.2019 klo 11.09: muutettu sääennusteen osuutta jutussa.

Näin on siitä huolimatta, että mestaritreenari itse vaikuttaa viikonlopun Ranskassa, missä tallin ykkösässä Readly Express tavoittelee sunnuntaina taas uutta sulkaa hattuunsa Cagnes Sur Merissä. Tallin kaikki viisi hevosta ovat pelillisesti mielenkiintoisia Färjestadissakin, ja ainakin Marvelous (75-7) ja Hawk Cliff (75-6) ovat jopa potentiaalisia varmoja kierrokselle.

Voit lukea Nurmoksen tallikommentit tästä linkistä.

Yksi iso kysymys Karlstadissa, missä kaupungissa Färjestadin ravirata (ja jääkiekkojoukkue) sijaitsevat, huomenna on, millainen keli ja rataolosuhde 75-raveissa vallitsee? Aamupäiväksi ja alkuiltapäiväksi on luvattu räntää. Valitettavasti sääennusteet ovat muuttuneet, ja sateen arvioidaan jatkuvan iltaan saakka, joten nähtäväksi jää, miten kaviouran pinta kestää.

Marvelous piti viimeksi keulan railakkaassa avauksessa ja veti loppusuoralle asti sekä meni kovan täyden matkan ajan 12,8. Nyt Nurmos vakuuttaa ruunan parantavan otteitaan, sekä alle saadun startin että paremmin sujuneiden viimeistelyiden takia. Siinä tapauksessa muiden on nyt vaikea päästä ohi kyseisestä hevosesta lopussakaan.

Nurmos piti melkein yhtä todennäköisenä saumana Hawk Cliffiä, joka starttaa takarivistä, mutta jota kenkien riisuminen suosisi kuulemma selvästi. Kannattanee siis seurata olosuhteita ja kengitystietoja aivan loppuun saakka. Vaatii pokkaa laittaa kahteen viimeiseen 75-kohteeseen varmat, mutta nyt tehdään niin. Pientä etua tuo myös se yksityiskohta, että hevosilla on sama valmentaja ja kuski. Jos toinen onnistuu, se nostaa piirun verran myös toisen osakkeita. Kaikki lienee silloin kunnossa tallin hevosilla ja kuskilla hyvä päivä. Hawk Cliffille sopii myös se, että Rushmore Facella suunnitellaan keulareissua. Tämä tuo vastuksia myös kovaa avaavalle Weekend FunilleBjörn Goopilla on miettimistä, ajaako eteenpäin vai pakittaako? Jos ajaa vauhdilla eteenpäin, Hawk Cliff voi korjata potin lopussa. Jos ei, voi Örjan Kihlström ajaa aikaisin eteenpäin Nurmoksen tallin voimaruunalla. Hawk Cliff on siitä hyvä hevonen, että se olisi lähellä johtavan ulkopuoleltakin.

Ravinetin T75-porukkasysteemi Färjestadiin:

9, 2, 1, 11 (3,8)

10, 8, 13, 1, 5 (11,6)

5, 9 (10,7)

3, 1, 9, 6, 10 (11,15)

1, 7, 12, 5, 2 (10,6)

9 Hawk Cliff (8,1)

1 Marvelous (2,6)

1000 riviä – 50 euroa.

Muihin kohteisin löytyy myös mainiota pelattavaa. Avauskohteen Fairplay Pellini on parantanut paljon ruunauksen jälkeen ja on turhaan tosi vähän pelattu. Kakkoskohteen Nouvelle Avenue on paljon riviään parempi. Ensimmäisessä startissaan Joakim Elfvingiltä tamma laukkasi 75 metriä ennen maalia voiton savuna ilmaan. Viimeksi taasen se jäi hienon näköisenä pussiin. Elfving kommentoi, että tammalla voi ajaa rohkeasti, ja se tuntuu mainiolta vedolta, vaikka prosentit varmaankin vielä vähän nousevat.

Kultadivisioonan (T75-3) suosikilla On Track Piratenilla voi olla tukalaa Kolgjinin perheen puristuksessa. Target Kronos ottanee kengittä keulan, eikä sitä kumarreta suosikille, koska takaa tulee tallin kykyhevonen Platon Face, viime vuoden Harper Hanoverin lähdön hurja voittaja laukan jälkeenkin. Jälkimmäisen voimapesän kyvyt ovat siis hirmuiset, ja tallikommentit ylistävät vireenkin olevan nyt jo lähellä huippua. Eli Platon Face peleihin ehdottomasti mukaan!

Peakster (T75-5) on pävän pommiehdokas. Ruuna on jaksava kuin mikä, ja pitkä kolme kierrosta sopii. Peakster parantaa ilman etukenkiä. Se on tällä kerralla kiinnostava myös asetelmien vuoksi, kun esimerkiksi Nurmoksen kykyhevonen Magic Cash voi jäädä nalkkiin tai hännille sisäradan paikaltaan. Valmentaja ei uskonut Magic Cashin avaavan vielä lujaa auton takaa.

Ravinetin T75-ideasysteemi Färjestadiin:

9, 11 (2,1)

10, 8, 13 (1,5)

5, 9 (10,7)

3, 1, 9, 6, 10 (11,15)

7, 12, 5 (1,2)

9 Hawk Cliff (8,1)

1 Marvelous (2,6)

180 riviä – 9 euroa.

Mennään sitten suoralla Nurmos-Päivän Duollakin, kun kerran ollaan vauhdissa.

Ravinetin vihje Päivän Duoon (Färjestad lähdöt 10 ja 11):

Kohde 1: 9 Hawk Cliff

Kohde 2: 1 Marvelous

Yksi yhdistelmä.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat