Propulsion pankkina, Pascha Tilly tärppinä

13.4.2019 - 10:07 | Jari-Pekka Rättyä Vihjeet Ulkomaat

Pascha Tillyssä on Uumajassa ideaa kaikkiin pelimuotoihin. Kuva: Anu Leppänen

Uumajan Toto75-kierros tarjoaa huippuraviurheilua ja mielenkiintoista suomalaisjännättävää.

Kohtuullisen automatkan päässä Pohjois-Suomesta ja kätevän lauttayhteyden päässä etelämpää sijaitseva Uumaja houkuttelee rahakkaisiin Toto75-lähtöihinsä suuren joukon suomalaisia. Hotshot Luca, Pireus, Roberto Diver, Mountain Hooligan, Pascha Tilly ja Little Easy matkaavat Uumajaan Suomesta, ja lisäksi mukana on vahva edustus Petri Salmelan, Mika Haapakankaan, Aleksi Kytölän ja Timo Nurmoksenkin Ruotsin talleista.

5 Propulsion (Toto75-3) ei ole kilpaillut sitten Prix d’Ameriquen, jossa juoksu ei mennyt nappiin ja tuloksena oli viides sija. Seuraavaksi tähtäin on Elitloppetissa, mutta valmistelevaa preparé-starttia ei ole varaa ajaa – tämä lähtö on karsinta Olympiatravet-lähtöön, johon Propulsionilla myös halutaan. Vastus ei päätä huimaa, ja Propulsion on velvoitettu voittamaan kaikenlaisilla juoksuilla.


5 Milliondollarrhyme (Toto75-1) palasi tauolta jäätävässä kunnossa ja lopetti 700 metriä kolmannesta parista ulkoa alle 09-vauhtia! Samanlaisella esityksellä muut ovat tässä vastaantulijoita mukaan lukien suomalaisedustaja 2 Hotshot Luca, jolta on tosin lupa odottaa totosijaa. Nyt sillä on paikka saada vihdoin sisäratajuoksu, joka on sille elinehto näin kovissa lähdöissä menestymiselle.

Monen mielestä avoin kylmäverilähtö on kolmen kauppa, mutta siihen valitaan ideavarma. 7 Art Kjarvald (Toto75-4) on hiipinyt pikku hiljaa huippukuntoon. Se on lähtenyt viime kohtaamisissa 20 metriä 12 Tangen Haapin takaa, mutta kiersi jo toissa startissaan Bodenissa hätistelemään tätä ja esitti edelliskerrallakin viimeisellä takasuoralla lupaavan palan. Viimeksi Dannerossa oli vastassa Månprinsen A.M. Nyt päävastustajat on arvottu takariviin, ja Art Kjarvaldilla on paikka päästä heiluttamaan tahtipuikkoa vaikka keulaan. Uusi kuski Ove A Lindqvist saattaa piristää hevosta. 12 Tangen Haap ei ollut lisäksi viimeksi voitostaan huolimatta aivan parhaimmillaan ja on kärsinyt hankalista treenikeleistä, ja 9 Smedsbo Faksenille saisi matkaa olla mieluusti 500 metriä lisää.

8 Olle Rols (Toto75-5) teki loppuvuodesta hurjia juoksuja, mutta tällä kaudella se ei ole vielä onnistunut. Viimeksi Jägersron Toto75-kierroksella se jäi tosi hienon näköisenä pussiin, ja valmentajakommenttienkin mukaan se oli taas vaisumman jakson jälkeen ”vanha kunnon Olle Rols”. Ruuna lähtee toiselle puolelle Ruotsia Uumajaan hakemaan tosissaan menestystä ja divisioonafinaalipaikkaa, sillä hopeadivisioonan yläraja on enää muutaman tuhannen euron päässä. Pitkä matka suosii, mutta lähtöpaikaksi tuli ikävä kasirata. Siltä tasainen avaaja tarvitsee menestyäkseen reippaan matkavauhdin ja tuuriakin,  mutta kunto riittää vaikka voittoon asti.

Mika Haapakankaan valmentama 11 Mr Golden Quick (Toto75-5) juoksi viimeksi Bodenin avoimessa lähdössä Seinäjoki-Racen Selmer I.H:ta ja kumppaneita vastaan, mutta ei kumarrellut kuvia vaan suorastaan lensi niistä lopussa ohi. Viimeiset 500 metriä se lopetti 10,7 ja loppusuoran alle 07:ää. Samanlaisella esityksellä hopeadivisioonan hevoset ovat helisemässä. mutta täytyy muistaa, että Mr Golden Quick tarvitsee menestyäkseen kovavauhtisen juoksun. Sellainen näyttäisi olevan kuitenkin luvassa.

Suomalaissokerina pohjalla on 4 Pascha Tilly. Jari Kinnusen suojatti on loistanut viime starteissaan  vaativilla juoksuilla ja on valmis menestymään Ruotsin puolellakin. Mailin matka ei ole ruunalle paras mahdollinen, mutta sen Pascha Tilly jaksaa painaa vaikka kuolemanpaikalta, joka näyttääkin nyt todennäköiseltä.

Toto75-1: 5 Milliondollarrhyme (3,2)

Toto75-2: 2, 3, 10, 12, 9, 7, 8, 5 (6,4)

Toto75-3: 5 Propulsion (2,3)

Toto75-4: 7 Art Kjarvald (12,9)

Toto75-5: 11, 8, 9, 2, 1, 5, 4, 6 (3,7)

Toto75-6: 9, 4, 2, 5, 3, 8, 6 (11,12)

Toto75-7: 4, 3 (2,8)

896 riviä – 44,80 euroa

Lähtö 1: 9, 4, 2, 5, 3, 8

Lähtö 2: 4 Pascha Tilly

6 yhdistelmää – 6,00 euroa

 

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat