Puolet kohteista suomenhevosille Toto64:ssä

9.7.2019 - 9:16 | Tero Sipakko Vihjeet Suomi

Vixeli on tehnyt luotettavaa työtä alkukaudesta 5-vuotissarjoissa. Kuva: Anu Leppänen

Vermon keskiviikkoravien kattaus näyttää poikkeukselliselta tavalliseen viikkoon verrattuna, sillä puolet pääpelin kohteista on kymppitonnin ykköspalkinnolla ajettavia suurkilpailuja ja toisaalta jako lämminveristen ja suomenhevosten välillä menee Toto64-kierroksella tasan.

Kolmesta suurkilpailusta Tawaststjernan muistoajo on suunnattu kotimaiselle rodulle. Sarjamääritys avaa toki osallistumismahdollisuuden kaikille kylmäverisille, mutta 5-vuotiskisaan ilmoitettiin vain suomenhevosia.

Mailin kilpailumatka tekee siitä osittain Powerparkin juhannusraveissa ajetun lähdön toisinnon. Siellä toiseksi sijoittunut Vixeli oli paras suomenhevosista, mutta vain niukasti ennen Sippimiestä, joka juoksi alusta loppuun toista rataa ilman vetoapua.

Kriteriumin viime syksynä voittanut Sirukasson oli toissa viikolla Jyväskylässä aseeton Vixeliä ja Puhti-Veikkoa vastaan, mutta Ari Vianderin suojatti palasi tuolloin pitkältä tauolta ja pystyy nyt varmasti paljon parempaan suoritukseen.

Ilta päättyy jo perinteiseksi muodostuneeseen suomenhevostammojen 3100 metrin ryhmäajoon, joka on viimeisiä näyttöpaikkoja kuningatarkilpailua silmällä pitäen.

Tammojen kärkeen noussut Juliette Lax on päässyt viimein säännölliseen kilpailurytmiin, ja nyt sillä on enää yksi este ylitettävänä – kolmen kilometrin kilpailu, jollaista se ei ole urallaan vielä voittanut.

Lähtökohta keskiviikon kisaan on täysin toisenlainen kuin koskaan aiemmin. Juliette Laxin kuntopohja kestää paremmin, eikä sillä ole kauden esitysten perusteella muutenkaan yhtä paljon epävarmuustekijöitä.

Toiseksi varmaksi vihjeeseen otetaan montén SM-karsintaan pisimmältä pakilta lähtevä Baletin Salama, vaikka se on hävinnyt vastaavissa lähdöissä kahdesti Atolle. Lajin ME-hevonen on juossut tällä kaudella vain nuo kaksi starttia ja saattaa parantaa riittävästi.

”Baletin Salaman piti olla viime starttiin jo tosi paljon parempi, mutta en tiedä, vaivasiko se sen maha vai mikä sillä oli, kun se oli Jennin (Koskela) mukaan lähdöstä maaliin aikamoista tervanjuontia. Verikokeet siitä on otettu. Kaikki näyttäisi olevan kunnossa, ja treenissä se on ihan hyvä. Jos se on omanlaisensa, sen pitää olla siinä kärkikahinoissa”, Marianne Juutilainen kertoi.

Baletin Salama on jo 13-vuotias. Juutilainen epäilee, ettei se pysty nousemaan enää samalle tasolle kuin huippuvuonna 2016, mutta hän uskoo sen yltävän kuitenkin vielä lähelle sitä.

Lähtö 1: 2 Samurai Comery, 9 Qvidja’s Aapo, 6 No Vice, 8 First Class Lady, 4 Joseph Boko, 1 Callela Ikaros, 5 Sahara Peyote, 7 Battle Jack, 11 Callela Lincoln (10, 3)

Lähtö 2: 15 Baletin Salama (10, 4)

Lähtö 3: 5 Vixeli, 4 Sippimies, 3 Sirukasson, 9 Puhti-Veikko, 6 Hiioppi (7, 2)

Lähtö 4: 5 Cavalier Brodde, 2 Aira Cloc, 4 Rose Coger, 8 Wall Street Comery, 9 Spade Ace Frido, 10 Massive Clout (3, 1)

Lähtö 5: 1 Bosses Lady, 6 Peanuts (5, 2)

Lähtö 6: 8 Juliette Lax (3, 11)

9 x 1 x 5 x 6 x 2 x 1 = 540 riviä = 54 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi