Starttiraketit luottorasteina

5.12.2018 - 13:26 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Sultan Journeyn vauhti puhuu T65-rivin avaavalla maililla. Kuva: Anu Leppänen

Vermon T65-kierroksella luotetaan kahteen potentiaaliseen keulavoittajaan.

Päivän päälähtönä ajettavan Derbyrevanssin selvä suosikki on varsinaisessa Derbyssä kakkoseksi tullut 3 Lexus Dream (T65-5). Starttiraketti ampuu kolmosradalta jälleen johtopaikalle, jolta se on voitossa kiinni. Sisäpuolelta starttaa myös tuulennopea 1 Willow Pride, mutta sillä ei varmasti haeta muuta kuin asemia tallikaverin selästä.

Lexus Dream on noussut tällä kaudella selvästi parhaaksi kotimaassa kilpailevaksi nelivuotiaaksi. Viimeksi Kasvattajakruunun finaalissa ruuna oli keulasta omaa luokkaansa, ja nytkin se on todella lähellä keulavoittoa. 2 Hotshot Luca kiersi Killerillä puolimatkassa sen rinnalle, eikä pystynyt haastamaan lopussa lainkaan. Juoksuasetelmista muodostunee jälleen samankaltainen.

2 Sultan Journey (T65-1) on avauskohteessa kaikin puolin otollisissa asemissa. Kakkosrata ja mailin matka käyvät starttiraketille loistavasti, ja ruunalla on loistomahdollisuus johtaa alusta loppuun.

Sultan Journeylla on takanaan muutaman viikon starttiväli, mutta sen ei luulisi haittaavan liikaa. Viime startissaan Kouvolassa ruuna voitti keulasta hallitusti, vaikka ei ollut aivan parhaimmillaan. Tällä kertaa vastus ei tunnu ylipääsemättömältä.

Kakkoskohteessa voittaja tullee välipaalulta, jolta starttaa useampi sarjoihinsa kova nousukas. Kolmevuotias 9 Aging Well (T65-2) on kovan luokan lahjakkuus, jonka kuuluu olla selvä suosikki. Viimeksi Vermossa ori lähti takamatkalta kovaa, eteni jo alkumatkasta keulaan ja voitti ylivoimaisesti. Nytkin Aging Wellin pitäisi päästä takamatkan ykkösradalta hyvin liikkeelle.

10 BWT Daenerys epäonnistui Kymenlaakso-Ajon karsinnoissa laukattuaan lähtöön, mutta voittostarteissaan se on ollut vakuuttava. Viimeksi Forssassa se eteni puolimatkassa keulaan ja hallitsi sitten varmasti. Voltin kakkosradalta laukkariski on huomattava, mutta jos BWT Daenerys selvittää alkumetrit, se voi heittää haasteen Aging Wellillekin.

15 Casimir Tof voitti viimeksi tätä helpomman lähdön väljällä tyylillä. Vaikka rima nousee, ruuna ei ole ulkona taistelusta.

9 Partytime (T65-6) on suuryllätyksen hakijoiden rasteja päätöskohteessa. Tamma on hyvä kirihevonen, mutta jää usein alussa toivottomiin asemiin. Viime startissaan Vermossa se pakitti kasiradalta joukon viimekseksi, mistä kiri loppua hyvin, mutta tilanne oli täysin toivoton, kun Partytime joutui lopussa jopa kuudennelle radalle. Viimeisen kierroksen se tuli kiertäen aikaan 13,7, ja siitä viimeiset 700 metriä aivan ulkoja pitkin 12,5-vauhtia. Esitys jäi kuitenkin kärkihevosten varjoon.

Nyt Partytime on sille ehkä parhaalla paikalla ysiradalla, jolta se voi päästä iskuetäisyydelle kärjestä. Reipas vauhti auttaisi Partytimea.

2 Sultan Journey (4, 1)

9, 10, 15 (11, 14)

2, 5, 1, 4, 3, 6 (12, 10)

3, 16, 9, 8, 14 (13, 11)

3 Lexus Dream (2, 4)

2, 5, 10, 9 (11, 3)

36 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi