Suomalaistaustainen 86-pankki debytoi uusista käsistä

5.12.2018 - 11:29 | Miika Lähdeniemi Vihjeet

Björn Goopin valmennukseen siirtynyt Short In Cash on 86-kierroksen seuratuin menijä. Kuva: Anu Leppänen

Keskiviikon 86-kierros juostaan Åbyssa ja Solvallassa. Illan mielenkiintoisin seurattava on suomalaisomistuksessa oleva Short In Cash, joka tekee debyyttinsä Björn Goopilta ja on ilman harha-askeleita lähellä voittoa.

Kenkäpakko on astunut voimaan myös Ruotsissa, mikä on syytä ottaa huomioon pelipäätöksissä. Suurempaa kelirikkoa ei taida olla tiedossa, mutta ainakin Veijo Heiskanen on todennut ennakkokommenteissa, että hänen hevosiaan ei ole päästy viimeistelemään toivotusti huonojen treeniolosuhteiden takia.

 

6 Amerindienne (T86-4): Kierroksen pankki on reilun 75 prosentin peliosuudellaan Timo Nurmoksen tallin Amerindienne, joka on hävinnyt urallaan vain kerran. Se on voittanut lähtöjä monenlaisilla juoksuilla: keulasta vastaamalla, johtavan rinnalta rutistamalla ja viimeksi takaa kirimällä. Uutena asiana on tällä kertaa eturivin paikka auton takana, mutta järkevän oloiselle kolmivuotiaalle se tuskin on kompastuskivi. Amerindiennen kuuluu olla selvä suosikki, mutta prosentit ovat kovat ja samalla mielenkiintoinen haastaja on jäänyt todella vähälle huomiolle. Kyseessä on Juha Vidgrenin omistama 9 Enge Barack, joka on kehittynyt loppusyksystä harppauksin. Mantorpissa se marssi johtavan rinnalta komeasti voittoon ja viimeksi ruuna vastaili keulasta varmoin ottein. Enge Barack on hienon tyylinen kolmivuotias, joka ei ole niin merkittävästi suosikkia huonompi kuin peliosuus antaa ymmärtää.

2 Short In Cash (T86-6): Suomalaisten Stall Nikkasen ja MP Silvan omistamaan Short In Cashiin pätee erityisen hyvin vanha ravifraasi siitä, kuinka hevonen kilpailee ”väärissä sarjoissa”. Se ei ole kaukana edes ikäluokan parhaimmistosta, minkä osoittaa UET GP- ja Breeder’s Crown -finaalipaikat. Harmittavasti molemmissa finaaleissa tuli laukka, ja hyppyihin on mennyt uran varrella muutenkin paljon rahaa. Kykynsä Short In Cash näytti molempien edellä mainittujen suurkilpailuiden karsinnoissa, joissa se teki itse töitä ja hävisi vain Who’s Whon, Chiantin ja Perfect Spiritin kaltaisille ikäluokkahuipuille. Short In Cash siirtyi vastikään Björn Goopin valmennukseen, mistä tekee nyt ensimmäisen starttinsa. Lähtöpaikka on tasaiselle lähtijälle paras mahdollinen ja jos laukkoja tai tasonheittelyitä ei tule, Short In Cash voittanee lähdön. Pelikohteena se ei kieltämättä ole luotettavimmasta päästä, mutta 86-peliin se kelpaa todennäköisenä voittajana varmaksi.

Suosikin varmistelijoille perusmerkit ovat keulaan säntäävä 5 Roofparty, joka on ottanut uransa kaikki voitot keulasta ja Nurmoksen tallin 6 Marvelous. 1 Tzaztiki teki viimeksi väkevän kierroksen kirin ja on iskussa, mutta sisärata ei ole sille erityisen hyödyllinen paikka.

 

5 Largo (T86-2): Toisessa kohteessa rastataan rohkeasti varmaksi Largo, joka pyrkii uusimaan kahden viikon takaisen voittonsa. Silloin ruuna pääsi etenemään keulaan, mistä piti lopussa varmasti pintansa. Sama taktiikka on nytkin tavoitteena pikamatkalla ja paljon ratkeaa kiihdytyksessä siinä, pääseekö Largo suhahtamaan sisäpuolen hevosista ohitse. Keulasta se olisi vaikea lyötävä, mutta joka tapauksessa se saa asemat kärkiporukasta. Kun toinen kierroksen suuri suosikki varmistetaan, Largo toimittaa toisen tarvittavan varman virkaa. Vastustajista Ruotsissa debytoiva 3 Triomphe Ferm on mielenkiintoinen seurattava, mutta pikamatka ei taida suuremmin suosia sitä. 2 Global Thunder taas olisi terävimmillään ilman kenkiä, vaikka onkin tehnyt kaksi plusmerkkistä suoritusta myös kengät jalassa.

 

8 Ritchie Ås (T86-5): Kolmivuotislähdön kiinnostavin pelikohde on Johan Untersteinerin ajokki, joka pääsee voltista askelten osuessa vauhdikkaasti liikkeelle ja voi olla nopeasti kärjen kimpussa. Toissa kerralla ruuna voitti keulasta helposti, joskaan ravi ei ollut viimeisessä kurvissa aivan sulavaa. Viimeksi se kiri tätä kovemmassa lähdössä ulkoratoja pitkin 1.13-kyytiä ja tuli sitkeästi maaliin tämän illan 86-pankin Amerindiennen marssiessa ykköseksi. Lähdön pelatuimmista kaikilla on omat kysymysmerkkinsä: suosikki 3 Nero Maximus debytoi Ruotsissa eikä Keski-Euroopan lähtöjä ole helppoa suhteuttaa tähän tehtävään. Toissa kerralla Wolvegassa kiri tyrehtyi viimeiseen kaarteeseen, mutta muuten itävaltalaisori on tehnyt voitokasta jälkeä. 9 Zohar Fontilla taas on voltin vitosradalta isohko laukkariski ja 10 M.T. Nordic Spirit ei ole toistaiseksi suuremmin säväyttänyt. Näihin lähtökohtiin nähden Ritchie Ås on suotta merkittävästi vähemmän pelattu.

6 Global Raceway (T86-7): Huomionarvoista on se, että suosikit 1 Happy Steel ja 4 Tropicana Ås ovat juosseet enemmistön starteistaan ilman kenkiä ja nyt kenkäpakon myötä se ei ole mahdollista. Molemmilla nelivuotiailla tammoilla on myös pitkä kausi takana. Kaksikko kohtasi viimeksi Bjerken 75-lähdössä ja erityisesti Happy Steel oli jäätävä, sillä se raatoi ensimmäisen kierroksen kolmatta rataa ennen kuin pääsi johtavan rinnalle ja kamppaili siitä urheasti. Happy Steeliä ei kuitenkaan suuremmin suosi sisäradan paikka, ja kengillä juokseminen on jonkinlainen miinus. Täkyhevonen onkin Global Raceway, joka on harvoja selvästi nousukuntoisia tässä lähdössä. Toissa kerralla oppilaiden Ruotsin mestaruudessa se kiersi johtavan rinnalle, mistä kamppaili hyvin. Viimeksi Bjerken 75-lähdössä ruuna lopetti viidennestä ulkoa vahvasti. Sillä ei ole juuri koskaan satsattu alkuun, mutta aivan jalkoihin se ei alussa jää. Jos juoksu vain onnistuu, Global Raceway on peliosuuttaan vaarallisempi.

 

T86-1: 4,6,2,3 (7,1)
T86-2: 5 Largo (2,4)
T86-3: 9,8,10,13,2 (4,12)
T86-4: 6,9 (2,3)
T86-5: 8,3,5,11 (9,10)
T86-6: 2 Short In Cash (5,1)
T86-7: 6 Global Raceway (10,1)
T86-8: 9,4,7 (1,5)

480 riviä – 24 euroa

 

T86-1: 4,6,2,3 (7,1)
T86-2: 5 Largo (2,4)
T86-3: 9,8,10,13,2 (4,12)
T86-4: 6,9 (2,3)
T86-5: 8,3,5,11 (9,10)
T86-6: 2 Short In Cash (5,1)
T86-7: 6,10,1,4,5,8 (7,11)
T86-8: 9,4,7 (1,5)

2880 riviä – 144 euroa

 

Ensimmäiseen kohteeseen napataan rohkeasti maksavimmat yllätyshaut Global Raceway ja 10 Pacific Face. Jälkimmäisessä kohteessa vähintään joku suosikkikolmikosta todennäköisesti onnistuu ja on lähellä voittoa.

6,10 – 4,7,9 tasapanoksin

Jaa artikkeli:

Vihjeet