Suomalaisten hepat yllättävät T86:ssa Solvallassa

2.1.2019 - 13:27 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Mika Forss, Staro Miami jaMartti Simonen Solvallan valloittajina. Kuva: Jeannie Karlsson / Sulkysport

T86-peli jatkuu Xpress-mallisena kahden radan, nyt Solvallan ja Jägersron välillä, taas tänä iltana. Syysmyrskyjen ei pitäisi vaikuttaa kovin voimakkaasti kummallakaan paikkakunnalla. Illalla ”Vallassa” tuulee ehkä idästä, sillä parhaat tipsit saattavat olla Pekka Korven kaksi ajokkia.

Jaossa on taas komea potti, kun viime vuoden 86-päätöskierroksella ei löytynyt täysosumia, ja jakamatta jäi 694862 euroa. Jackpotin ansiosta tänään täysosumalla voi voittaa siis jopa 1,2 miljoonaa. Pohjolan talvi on näyttänyt kyntensä uudenvuoden jälkeen molemmilla puolilla Pohjanlahtea, mutta rataolosuhteiden pitäisi olla siis kunnossa niin Malmössä kuin Tukholmassakin. Illan kierros sisältää pienehköjä lähtöjä, mutta tehtävä ei ole kahdeksan lähdön vedossa koskaan oikein simppeli.

Harran Boko (T86-7) on lahjakas mutta tulenarka tapaus, jolla on viime starteissa ollut positiivisiä piirteitä, vaikka voittoja ei ole tullutkaan. Toissakerralla se joutui päästämään lopussa ohi hirmuisen voittokoneen Bandit Brickin ja viimeksi se kohtasi Pohjoismaiden kovimpia kolme- ja nelivuotiaita, ja hyvää oli muun muassa se, että ruuna pysyi aiempaa rauhallisempana jonossa. Nyt edessä on taas keulajuoksu, ja tässä porukassa ei taida löytyä ainesta Harran Bokon ohittamiseen.

Haastavan pelin selättämiseksi tarvitaan tiukkoja otteita, ja toiseksi pankiksi laitetaan melkoinen älliveto, Pekka Korven ajokki Qvidja’s First (T86-6), joka juoksee nyt aiempaa helpommassa seurassa, ja ykkösradalta se joko voisi johtaa koko matkan tai ainakin saada hyvän reissun. Viimeksi ori kiri kolmatta rataa viimeiset 700 metriä ilman vetoapua neljännestä ulkoa vahvasti perille saakka voitokkaan Amerindiennen ollessa jo karussa keulapaikalla. Alustavan peliosuutensa (5%!) mukaan Korven ajokki on todellinen herkkupala illan peleihin.

Voit lukea Pekka Korven kommentit illan ajokeistaan tästä.

Jägersro on keularata, siellä piikkipaikka tuntuu erityisen tärkeältä. Kendra Silvio (T86-3) saanee piikkipaikan kolmoskohteessa, ja se on sopivassa tehtävässä ja hyvässä iskussaan liki vetää maaliin asti. Tamma oli viimeksi hyvä johtavan rinnalta ja sitä ennen ylivoimainen noustuaan niin ikään keulan ulkopuolelle kierros ennen maalia.

Ravinetin iso vihjesysteemi T86:een:

3, 1, 5 (2,4)

9, 3 (8,6)

4 Kendra Silvio (1,2)

1, 12, 10, 11 (7,8)

6, 3, 4 (9,12)

1 Qvidja’s First (4,10)

3 Harran Boko (4,6)

4, 10, 2, 3, 6, 12, 9 (11,8)

504 riviä – 25,20 euroa.

Myös Pekka Korven toisella 86-ajokilla Word For Word (T86-8) on hyvä sauma sopivassa seurassa. Välillä ravi on ollut kulmikasta, mutta tamma on kyvykäs sarjoihinsa, ja jos se on yhtä hyvä kuin viimeksi, se on lähellä kiriä taas kärkeen.

Isola Sund (T86-4) oli mainio viimeksi 75-lähdössä tavoitellessaan paikkaa johtavan takaa mutta jäätyään sitten toiselle radalle. Lopulta se juoksi neljännessä sisällä, mistä tuli myöhään tilaa. Voiton suhteen ei jäänyt jossiteltavaa, sillä Roly Poly kiri ponnekkaasti alta pois, mutta Isolakin tuli hyvin loppua kakkoseksi. Isola Sund avaa hyvin voltista, ja se on sopivassa seurassa yllätysvalmis. Kovimmat vastustajat ovat 20 metrin takamatkalla, ja ne tuskin saavat kovin helppoja juoksuja. Isola Sund on maltillisesti pelattuna kiinnostava rasti illalle.

Mika Forssin ajama Timo Nurmoksen tallin Eelis (T86-2) oli vahva viimeksi osallistutuaan 3100 metrillä 08,7-avaukseen. Se seurasi lopussa hyvällä potkulla kovaa Indy Lanea maaliin asti ja nyt vastus ei ole yhtä kova. Eelis paransikin ensimmäisestä startistaan reilulta tauolta runsaasti, ja se voisi olla eturivistä varma-ainesta. Tässä lähdössä se on toinen kova, kun Dardanos juoksee keulassa.

Avauskohteessa Dizzy River on ihan liikaa pelattu, alustavasti peräti 68%, kun se ei välttämättä saa keulaa eikä toisaalta välttämättä ole keulapaikalta edes parhaimmillaan. Wingait C.H. puolestaan on jäämässä maukkaaseen lukemaan (6%), sillä se on tauluaan parempi, eikä liene hevosena hirveästi jättisuosikkia huonompi.

Ravinetin ideasysteemi T86:een:

3, 1, 5 (2,4)

9, 3 (8,6)

4 Kendra Silvio (1,2)

1, 12 (10,11)

6, 3, 4 (9,12)

1 Qvidja’s First (4,10)

3 Harran Boko (4,6)

4, 10, 2, 3 (6,12)

144 riviä – 7,20 euroa.

Päivän Duoon (Xpress, lähdöt 7 ja 8) kelpaa myös pankiksi tämän pelimuodon avauskohteen Harran Boko. Päätöskohteeseen riittää haastetta, kun Solvallan tammalähtö on pyöreääkin pyöreämpi.

Ravinetin vihje Xpressin Päivän Duoon:

Kohde 1: 3 Harran Boko

Kohde 2: 4, 10, 2, 3, 6, 12, 9

Seitsemän yhdistelmää tasapanostuksella.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat