T64-jackpot on Rubikin kuutio

6.3.2019 - 11:41 | Riku Niittynen Vihjeet Suomi

Vihjeen häntäpäästä löytyy Timo Korvenheimon kommentit kautensa aloittavista valmentamistaan kolmevuotislupauksista. Kuva: Anu Leppänen

Kuuman Keskiviikon T64-kierros on kuin kuuluisa pulmatehtävä Rubikin kuutio – todennäköisesti ratkaistavissa, muttei mitenkään lapsellisen helppo kuitenkaan.

Eli pelaamisen syövereissä lymyää mahdollisuus melkoiseen vonkaleeseen, kun viime kuun T64-kierroksilta kertyneet 201309 euroa ovat lisäkiihokkeena täysosumapotissa.

Merkittävä yksityiskohta potin saalistuksessa on tietysti varman/varmojen poiminta, ja tehtävä ei tässäkään kohtaa tänään ole liian simppeli. Homma vaatii reippaita otteita, ja tosi pyöreännäköiseen suomenhevostasoitukseen, kakkoskohteeseen, kaivetaan ideavarmaksi Pyrkivän Vesku.

Aamun paukkupakkanen väistyy Espoossa, ja aurinko lämmittää päivällä. Kuitenkin lämpötilan pitäisi pysyä koko päivän selvästi pakkasen puolella eli talvisissa oloissa mennään tällä kertaa.

Kannattaa muistaa, että Kuuman Keskiviikon T64-ravit Vermosta esitetään Maaseudun Tulevaisuuden ja Hevosurheilun kustantamina tv:ssä kanavapaikalla 26 klo 17.55 alkaen.

Kakkoskohteessa vaihtoehtoina ovat joko tosi monta hevosta kupongille tai ideavarma, ja tässä vihjeessä taivutaan jälkimmäisen kannalle. Tämän suomenhevostasoituksen sarjamääritys tuntuisi suosivan paljonkin paalun hevosia, ja niistä selvästi vahvimmalta etukäteen tuntuu Pyrkivän Vesku. Sillä on erittäin tuore startti alla Forssasta maanantailta, jossa se jäi alussa takarivistä kauas, pääsi sitten sisäkautta läpi kärjen tuntumaan, ja oli reippaassa 28-lopetuksessa kolmas. Startista tuli sopiva ”hiitti” tätä starttia varten, kun ohjastaja Ari Moilanen ei joutunut lopussa käskemään oritta, ja joskus tällaiset tiuhat startit vain nostavat virettä – varsinkin suomenhevosilla. Mika Mäkelän valmennettava on koko ajan parantanut otteitaan, se näytti maanantaina hienolta ja alustava 19 prosentin peliosuus edullisessa asetelmassa tuntuu erikoistarjoukselta.

Ravinetin porukkasysteemi T64-jackpotkierrokselle:

3, 1 (4,2)

1 Pyrkivän Vesku (13,10)

1, 2, 9, 4, 8, 10 (12,7)

1, 2, 6, 10 (4,12)

3, 6, 4, 10, 8 (9,11)

3, 7, 6, 9 (1,2)

960 riviä – 96 euroa.

Kuten sanottua, pankin löytäminen peliin ei tapahdu nyt sormia napsauttamalla, mutta päätöskohteen Erkki-Pekka Mäkisen ajokki Al E.Gador Zet voisi myös olla ratkaisu. Se on ehkä koko kierroksenkin todennäköisin voittaja. Yksioikoinen ruuna ei onnistu aina, mutta tässä moni asia puoltaa. ”Kaikki” tietävät, että Mäkinen ajaa eteenpäin väellä ja voimalla, joten valjakolle ei tänään välttämättä vastailla. Pahimmat vastustajat, entiset ikäluokkahevoset Lily’s Star ja Stonecapes Picasso palaavat tauolta. kuitenkin ulkoa osaavat lähteä kovaa Stardust Fibber ja Holiday Ors, joiden tehtävää alussa Lovetownin poisjääntikin helpottaa, ja ne voivat sotkea suosikin kuvioita alussa tai lopussa.

Kummallakin Stardust Fibberillä ja Holiday Orsilla on tuoretta näyttöä hyvästä vireestä, ja Holiday Ors voi parantaa paljonkin saatuaan startin alle. Todennäköisin vaihtoehto toki on, että suosikki pääsee keulaan suhteellisen suosiolla. Viime kerran Turun soolojuoksun perusteella sitä olisi piikkipaikalta vaikea horjuttaa. Paras tipsi päätöskohteeseen voi silti olla vähille prosenteille jäävä Dust Collector, joka näytti Mikkelin T75:ssä hienolta, mutta jonka jaloille oli koko ajan joku ajamassa. Lopulta häiriöt johtivat laukkaan, eikä ruuna päässyt näyttämään osaamistaan ollenkaan.

Avauskohteessa on vain kuusi hevosta, mutta se ei helpota melkein yhtään. She Rains oli vahva loppuvuodesta, mutta näytöiltään samanverosia löytyy ainakin Timo Korvenheimon tallin kaksikko Sahara True Lies ja Battle Jack.

”Molemmat ovat valmistautuneet hyvin tähän lähtöön, mutta tottakai tähtäin on kaukana edessä”, Korvenheimo tuumii.

”Ei olla käyty radalla, mutta on ajettu muutakin kuin kävelyä. Talvi on mennyt hyvin ja hevoset tuntuvat vahvistuneilta – ihan mielenkiintoista siis! Vähän vaikea tuolta meidän treenin pohjalta on arvata tasoa, mutta ajattelen että ne pystyvät menemään ihan kilpailuvauhteja heti. Tamma on varmempi suorittaja ja hyvällä paikalla, mutta laiska treenaaja, ja ruuna taas on ehkä vauhdissa vähän edellä mutta epävarmempi, joten hyvin tasaista on. Juoksunkulkukin ratkaisee. En jättäisi kumpaakaan lapulta, jos pelaisin.”

Kierroksen yllättäjiä voisivat olla Leemark’s Giulio (T64-3), Amaretto Scoop (T64-4) ja Paddock’s Star tai O.P.Roc (T64-5). Amareton lähdössä suosikki Shadow Of Brisbane tuskin pitää keulaa ja voi olla asetelmien suhteen vaikeuksissa siksi.

Ravinetin ideasysteemi T64-jackpotkierrokselle:

3, 1 (4,2)

1 Pyrkivän Vesku (13,10)

1, 2, 9, 4, 8, 10 (12,7)

1, 2, 6, 10 (4,12)

3, 6, 4, 10, 8 (9,11)

3 Al E.Gador Zet (7,6)

240 riviä – 24 euroa.

T64:n päätöskohteet (lähdöt kahdeksan ja yhdeksän) ovat myös Päivän Duon kohteet. Niissä samoin paras neuvo voi olla Al E.Gador Zet varmaksi.

Ravinetin vinkki Päivän Duoon:

Kohde 1: 3, 6, 4, 10, 8

Kohde 2: 3 Al E.Gador Zet

Viisi yhdistelmää tasapanoksin.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi