T86-ideoita vaikka kuinka – mistä varmat?

13.6.2018 - 15:17 | Riku Niittynen Vihjeet Ulkomaat

Björn Goop tuulettaa tässä omistajaväreissä. Hän ohjastaa Ruotsin T86-vihjeen molempia varmoja illalla Vaggerydin kesäradalla. Kuva: Anu Leppänen

Keskiviikkoillan Ruotsin suurpeli T86 vaikuttaa hieman samalta kuin edellisillä viikoilla. Maksavia oikein kiinnostavia ideahevosia löytyy joka makuun, mutta pankkiehdokkaat eivät oikein vakuuta, ja niitä olisi vaikeaan peliin melkein pakko löytää!

No, avauskohteessa sentään Early Pactol on tosi liki johtaa koko matkan, mutta sen jälkeen matka muuttuu kimurantimmaksi. Onneksi päätöskohteeseenkin löytyy sitten vielä toinen pankki, huh!

Yksi asia, mikä kannattaa ottaa huomioon, on illan sää. Ruotsissakin on lämmintä, mutta Vaggerydin seudulle on luvattu iltapäivän ja illan mittaan koviakin ukkoskuuroja, ja rataolosuhteesta ei siis ole saatavillakaan varmaa ennakkotietoa. Olosuhteet kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan tarkastaa, ennen kuin tekee pelipäätöksiä.

Early Pactol (T86-1) oli loistava keulasta Copenhagen Cup -päivänä, ja Elitloppet-lauantain finaalissa ori jäi täysin ajamatta kolmanteen sisälle. Se on vahvistunut talven aikana, ja ravi on alkanut sujua aiempaa jäntevämmin. Nyt tehtävä tuntuu oikein sopivalta, ja ohjissa on tällä kerralla Björn Goop. Alustava peliosuus 38% ei tunnu pahalta, koska normaaliolosuhteissa sauma hyvältä paikalta tuntuisi ehkä niukasti alle 50:ltä.

Päätöskohteessakin on 50-prosenttinen voittaja, joka tosin ei vihjettä laatiessa ole niin edullisissa lukemissa. Kuitenkin Bear Hopen lukema laskenee päivän mittaan alle tuon maagisen rajan, ja peliteknisesti toinen pankki vain on melkein pakko löytää. Goop ajaa siis vihjeen molempia varmoja. Päätöskohteen Gear Extensionkin on mahdollinen, mutta sille olisi varmasti enemmän miinusta, jos kenkiä on esimerkiksi kelin vuoksi nyt pidettävä jalassa. Ja olihan Bear Hope vakuuttava viimeksi runtatessaan johtavan rinnalta selvästi ykköseksi etukäteen hyviä hevosia vastaan! Rata ei tuolloin Rommessa näyttänyt olevan nopeimmillaan.

Venere Di Azzurra (T86-3) tuntuu alustavalla 50% osuudellaan hirveän yliarvostetulta tänään oli keli mikä hyvänsä. Se ei aiemman perusteella saa keulaa pidettyä sisäradalta, ja vaikka viimeksi tulos oli kova, suoritus ei voitosta huolimatta häikäissyt. Ykkönen tuli enemmän hyvän juoksun kuin tamman ylivoimaisuuden ansiosta. Tässä lähdössä esimerkiksi Zdenka ja Ceylon Dream tuntuvat vähintään yhtä mahdollisilta kuin suosikkikin. Jättiyllättäjäosastosta maistuu takarivin Bring Me Love.

Samoin poikkeuksellisen 3640 metrin matkan eniten pelattu 60 metrin pakin Balfour (T86-4) ei tunnu täysin perustellulta. Ruuna on kyvyiltään riittävä, mutta sen kaksi starttia Pohjoismaissa kevään aikana ovat jättäneet toivomisen varaa. Esimerkiksi Elliot Coger 20 metriä edempää on näyttänyt varmemmin viime aikoina huippuvireensä, ja matka taas suosii Pacific Facea, joka on itse pahin vastustajansa. Ravin sujuessa suluvasti se on fysiikaltaan hirmuinen, mutta esimerkiksi viimeksi montéssa askellus oli vaikeaa.

Ravinetin iso T86-vihjesysteemi:

2 Early Pactol (4,1)

11, 12, 5 (4,2)

2, 5, 11 (4,1)

11, 6 (14,13)

2, 13, 14, 6 (11,3)

14, 6, 2, 12, 3 (11,13)

5, 3, 2, 6, 9 (11,4)

4 Bear Hope (2,1)

1800 riviä – 90 euroa.

Ravinetin pieni T86-vihjesysteemi:

2 Early Pactol (4,1)

11, 12, 5 (4,2)

2, 5, 11 (4,1)

11, 6 (14,13)

2, 13, 14, 6 (11,3)

14, 6 (2,12)

5, 3, 2 (6,9)

4 Bear Hope (2,1)

432 riviä – 21,60 euroa.

Divine (T86-5) on mahtitamma, ja se saa ihmeen vähän pelihuomiota ainakin alustavasti tänään. Kuudella prosentilla se on loistotipsi, mutta tottakai osuus voi illan mittaan kasvaa. Divine on tehnyt kanuunajuoksut viimeisissään, vaikkei voittoa ole herunutkaan. Se avaa lujaa auton takaa ja saanee hyvät asemat, vaikka suosikki Valborg Marjelta ei ehkä keulaa saakaan. Takaa tulee kuitenkin kovat Swish Lane ja Julia Af Solnäs, eli keula tuskin saa mennä rauhassa, ja Divine olisi varsinkin selästä lopussa todelle terävä kirissä.

Eskimo Brother ja Vikens High Yield (T86-6) tuntuvat lähes käsittämättömästi jäävän nelivuotislähdössä vain kolmen prosentin lukemaan. Ensin mainitun kengitystä kevennetään ja se on paalun kovimpia muutenkin. Takamatkalta starttaava Vikens High Yield oli viimeksi pettymys Amerikan Hambon voittajaa Perfect Spiritiä vastaan Kungapokalenin finaalissa, mutta sitä ennen karsinnassa se meinasi ehtiä loppukirissä ohi saman hevosen. Nyt vastassa ei ole tuon tason menijöitä.

Voit lukea Kaj Widellin kommentin Eskimo Brotherista ja illan ajokeistaan tästä.

El Gaitero Sisu ja Al’s Sugarstar (T86-7) olisivat päätöskohteen maksavat merkit, jos sinne olisi vielä peliruutia laittaa esimerkiksi hajotukseen useampia. Bear Hopehan on toki suosikkina hyvin lähellä hoitaa homman. El Gaitero on löytänyt oikean rytmin ja tosiaankin vakuuttanut viime juoksuissa, ja paikka suosikkien läheisyydessä on herkullinen. Al’s Sugarstar puolestaan ei ollut viimeksi Mantorpissa parhaimmillaan. Juoksukin meni kovassa seurassa radalta 12 mahdottomaksi. Sitä ennen tamma oli hieno, ja hyvänä päivänään se on mahdollinen päästessään niin ikään suosikkien tuntumasta liikkeelle.

Ravinetin vinkki Päivän Duoon (lähdöt 9 ja 10):

Kohde 1: 5, 3, 2, 6, 9 tasapanoksin

Kohde 2: 4 Bear Hope.

Viisi yhdistelmää.

Jaa artikkeli:

Vihjeet Ulkomaat