Toto64-varma Lady Nightingale hakee viidettä peräkkäistä voittoa

9.4.2019 - 7:39 | Tero Sipakko Vihjeet

Ari Moilanen sai kaksi uutta hyvää voittosaumaa illan Toto65-peliin.

Ari Moilanen ohjastaa vihjerivin varmaa Lady Nightingalea. Kuva: Anu Leppänen

Leo Mönttisen valmennukseen viime syksynä siirtynyt Lady Nightingale on mennyt tämän vuoden puolella koko ajan parempaan suuntaan ja tavoittelee Vermon keskiviikkokierroksella jo viidettä peräkkäistä täysosumaa.

Kaksi viikkoa sitten Ari Moilasen ajama tamma joutui taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua, mutta runnoi silti ykköseksi ja teki 2100 metrillä ennätysajakseen lukemat 14,9a.
Samanlainen esitys riittää tälläkin kertaa, sillä vastus ei vaikuta ennakkoon ainakaan kovemmalta. Tehtävä helpottuisi, jos tamma pääsisi jonkin kilpakumppanin taakse toisen radan jonoon, mutta se on kiinni osin onnesta ja osin Ari Moilasen ajotaidoista, sillä Lady Nightingalen lähtönopeus ei ole vielä huippuluokkaa.

Kohteina on tuttuun Vermon tyyliin kaksi kolmen kilometrin kilpailua, joista kylmäveristen kisa vaikuttaa kierroksen tasaisimmalta koitokselta. Rankingin kärkipaikan saa selvästi keskivertoa menijää kyvykkäämpi Rupeltaja, mutta laukka on ollut sillä tähän mennessä niin herkässä, ettei siihen uskalla luottaa kovin paljon.

Paalupaikalta kiihdyttävä Cyrius d’Ariane ansaitsee vihjeen päätöskohteena ajettavassa lämminveristen tasoitusajossa. Mikäli se pystyy pitämään johtopaikan, se voi vetää tasaisen reippaasti ja tehdä takaa-ajajien illasta tuskaisen. Vuoden vakuuttavalla voitolla aloittanut Jugador ei loistanut viime kuun pitkän matkan kisassa. Se pystyy parempaan ja täytyy pitää mukana kaikissa peleissä.
Ideamerkkinä mukaan tulee Ricocone. Tommi Kylliäisen suojatti kiri kauden avauksessaan tulisesti, ja kun talvitreenit on päästy viemään läpi suunnitelmien mukaisesti, startti vei hevosta eteenpäin.

Avauskohteen luonne muuttui paljon, kun One Break Broline ja Aragorn Hoss jäivät pois. Ykkösvihje on Rambo Rivner. Muut pelihevoset mailin ryhmäajossa ovat Stardust Fibber ja Boulder Luke.

Pekka Korven tallin 3-vuotias Pastor Jackson teki yhden kaikkien aikojen debyyttiajoista, kun se kirmasi täyden matkan aikaan 15,6. Valitettavasti vastassa oli vielä parempi varsa, ja Pastor Jackson joutui ehkä ylittämään itsensä. Sen vuoksi sille kannattaa harkita varmistuksia nuorten hevosten suurkilpailun karsinnassa. Vihjeeseen tulee kaveriksi vain Edwina Orden, joka aloitti kautensa Forssassa ajetussa vastaavassa karsintalähdössä lupaavalla esityksellä. Ikäluokan toistaiseksi menestynein tamma First Class Lady kiri voittoon, ja Edwina Orden oli hyvä toinen selvästi ennen muita.

Lähtö 1: 11 Rambo Rivner, 2 Stardust Fibber, 1 Boulder Luke (4,5)

Lähtö 2: 7 Rupeltaja, 14 Morison, 4 Sakarin, 10 N.P. Turbo, 15 Tähtisekki, 8 Kopran Suhari (11, 12)

Lähtö 3: 1 Pastor Jackson, 8 Edwina Orden (7, 9)

Lähtö 4: 5 Lady Nightingale (2, 1)

Lähtö 5: 2 Westcoast Deimos, 1 Nothing Else, 9 Repect The Image, 3 MAS Cory (8, 5)

Lähtö 6: 1 Cyrius d’Ariane, 6 Jugador, 10 Ricocone (7, 12)

3 x 6 x 2 x 1 x 4 x 3 = 432 riviä = 43,20 euroa

Lady Nightingale hakee jo viidettä peräkkäistä ykköstä.

Rupeltajalla riittää kykyjä kovempiinkin sarjoihin. Ilman laukkaa ori on lähellä voittoa. Tähänastisen uran voi tiivistää, että ilman laukkaa hevonen on  pärjännyt.

Heikki Mikkonen yrittää taiteilla Rupeltajalla ravia reilun kolmen kierroksen ajan.
Jaa artikkeli:

Vihjeet