Toto64-vihje: Graceful Swamp hoitaa homman Vermossa

13.3.2019 - 8:54 | Tero Sipakko Vihjeet

Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp on vihjerivin toinen varma. Kuva Anu Leppänen

Kriteriumissa häirittynä laukannut Graceful Swamp erehtyi askelissaan sen jälkeen kahdessa muussakin startissa, mutta päätti kauden kuitenkin Kasvattajakruunun voittoon ja palkittiin Ravigaalassa ansaitusti ikäluokkansa parhaana. Uusi kausi käynnistyy keskiviikkona Vermossa järjestettävässä Derbyn Talvisuosikissa. Mukaan ilmoitettiin kuusi nelivuotiasta, joille kaikille kilpailu on tämän vuoden ensimmäinen.
Erkki-Pekka Mäkisen tallilta on kuulunut talven mittaan pelkästään positiviisia uutisia, ja lähtöasetelmakin suosii keskiviikkona Graceful Swampia.
”Se on energinen ori, ja kun menohaluja on kovasti, ajattelin että mennään viivalle, niin saadaan höyryjäkin pois. Tarkoitus on ehkä ajaa hieman vähemmän startteja, kuin viime kaudella – tähtäinhän on syksyssä. Tämä takatalvikin yllätti hieman. Silloin kun aloin kaavailla tätä starttia, luulin että Vermossa on jo kesäkeli, kun tätä ajetaan”, Mäkinen arveli eilen.

Katso tästä Ravinetin eilisestä uutisesta myös Mäkisen kommentit tallinsa muista hevosista. 

Toiseksi varmaksi valikoituu neljännessä kohteessa starttaava Pascha Tilly. Jari Kinnusen valmentama ruuna on ollut viime aikoina toistuvasti hyvä, vaikka alkuvuoden neljästä yrityksestä vain yksi on päättynyt voittoon. Toissa kerralla Turussa Pascha Tilly laukkasi kesken hyvän kirin viimeiseen kaarteeseen mentäessä. Viimeksi se selvitti loppukurvin ravilla ja tuli maalisuoran suorastaan lentäen. Päätösvaihe taittui ulkoratoja kiertäen 1.10:n lukemiin, mutta epäsuosiollisen matkavauhdin jälkeen se ei ehtinyt enää voittoon asti.
Juoksun onnistumisesta ei ole nytkään takeita, mutta takarivin lähtöpaikasta ei ole välttämättä haittaa. Eturivissä on monta nopeaa lähtijää, joilla ajetaan melkoisen varmasti eteenpäin ja haetaan asemia sisemmiltä radoilta. Loppuun ei säästy silloin niin paljon pateja, ja ohittaminen on helpompaa.

Lupaavasti aloittanutta Stoneisle Queridaa voi myös harkita varmaksi. Maria Penttisen tamma paineli syksyllä ensimmäisessä kilpailussaan täyden matkan 16,8 ja hävisi vain niukasti Arctic Islandille, joka ylsi reilua kuukautta myöhemmin Kymenlaakso-ajossa kolmanneksi. Stoneisle Querida on juossut sen jälkeen neljästi ja voittanut kolme kertaa.  Joulukuun kisa meni pieleen laukan takia.

Kohteissa on kaksi 3100 metrin tasoitusajoa. Lämminveristen lähtö on kierroksen tasaisin ja päätöskohteena ajettava Sisusarja suhteellisesti ehkä tasokkain.
Miika Tenhusen valmentaman Drakenin tulosrivistöä komistaa kuusi peräkkäistä voittoa. Kilpailtava matka on sille uusi, mutta varmuutensa ansiosta 8-vuotias ruuna ansaitsee paikan rankingin kärjessä. Viime viikolla alun laukan mallikkaasti paikannut Ohikiitävä selvittää matkan ja kannattaa ottaa varhain peleihin, ja myös Sakarin pystyy kaiken onnistuessa kamppailemaan kärkisijoista. Lähtö on niin kova, että 40 metrin takamatkalta aloittava Morison jää varahevoseksi.

Lähtö 1: 4 Graceful Swamp (6, 5)
Lähtö 2: 12 Stoneisle Querida, 5 Ginger Halm, 9 Si Lucky (4, 1)
Lähtö 3: 13 Hurricane Boshoeve, 15 Stonecapes Pro, 2 Badass Pete, 9 MAS Bella, 5 Langen’s Airborne, 3 First Revenge, 16 Mister Lane, 4 Nelson Avenger, 8 New Grove Storm (6, 10)
Lähtö 4: 11 Pascha Tilly (2, 5)
Lähtö 5: 12 The Dude, 5 Volume Ace, 2 Lassic Point, 11 Expectalot, 10 Mass Attack (7, 9)
Lähtö 6: 5 Draken, 3 Ohikiitävä, 9 Sakarin (14, 7)

1 x 3 x 9 x 1 x 5 x 3 = 405 riviä = 40,5 euroa

 

Jaa artikkeli:

Vihjeet