Tutulla reseptillä

9.2.2019 - 9:46 | Ville Toivonen Vihjeet Suomi

Seinäjoella keulasta hallinnut Regent Zet pyrkii toteuttamaan samaa taktiikkaa myös Oulussa. Kuva: Anu Leppänen

Oulun T75-kierroksen todennäköisin voittaja on kultadivisioonassa keulaan pyrkivä Regent Zet. Suomenhevosten ykkössarjassa seurataan suurella mielenkiinnolla Tähen Toivomusta.

4 Regent Zet (75-7) on kultadivarissa lähes velvoitettu voittamaan. Se on Seinäjoen tapaan hyvällä paikalla, jolta ruuna marssii keulaan. Vastus ei ole esimerkiksi Seinäjoen startin tasoa, ja jos kaikki menee normaalisti, Regent Zet vetää kisaa maaliin asti. Oulussa keulahevonen on usein vahvoilla, ja kun Regent Zet saanee välillä rauhoittaa tahdin mieleisekseen, takaa sen ohittaminen muodostuu todella vaikeaksi.

Lahjakas 7 Mas Capacity (T75-1) on rivin toinen luottohevonen. Ruuna on voittanut kolmesti putkeen, ja vaikka vastus koveneekin selvästi, se pystyy nappaamaan myös neljännen peräkkäisen tolpan.

Viime starteissa Mas Capacityn ei ole tarvinnut näyttää parastaan. Se on lähtenyt auton takaa rauhassa ja ottanut helpot kirivoitot. Kolmanneksi viimeisessä startissaan Kuopiossa se laukkasi alkumatkasta, mutta kiri siitä huolimatta ykköseksi ohi keulassa juosseen Ian Bokon.

Seiskaradalta suosikilla on vaarana jäädä alussa takajoukkoihin, mikä vaikeuttaisi tehtävää. Jos juoksusta ei kuitenkaan tule aivan mahdotonta, Mas Capacity kirii lopussa kärkeen.

Suomenhevosten ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva 1 Tähen Toivumus (T75-6) on isossa roolissa avoimessa ryhmässä. Ori palasi runsaan neljän kuukauden tauolta Killerillä, missä se lähti voltista peitsiä, eikä saanut ravirytmistä kiinni alkumatkasta ja tuli hylätyksi. Sen jälkeen Tähen Toivomus kulki hyvin ja näytti hyvältä, joten se on oikeutettu suosikki. Auton takaa ravia lähtemisen pitäisi olla helpompaa ja onnistuessaan Tähen Toivomus on lähellä voittoa.

Peliosuus on kuitenkin aika korkea ja epäonnistumisen uhka olemassa, joten Tähen Toivomukselle otetaan varmistusrasteja. 3 Josveis on ollut viime starteissaan mainio, 4 Diktaattori taas lopetti Lahdessa hyvin ja on tauluaan parempi. Myös 6 Polara mahtuu mukaan, vaikka ei olekaan viime aikoina voittanut.

10 Orlando Knick (T75-5) on pronssidivisioonassa seurattavia. Ruuna aloitti Suomessa kohtuullisella esityksellä kuolemanpaikalta Kuopion pakkasraveissa, ja startti alla sen luulisi menevän eteenpäinkin. Norjassa Orlando Knick esitti hyviä otteita, ja se on varmasti riittävä hevonen kotimaisiin pronssidivisiooniin. Jukka Torvinen on rattailla vahvistuksena, ja vähän pelattuna Orlando Knickiä ei kannata unohtaa.

7 Mas Capacity (5, 2)

2, 5, 7, 3 (9, 10)

2, 7, 8, 15, 13, 16(4, 9)

4, 3, 6 (2, 5)

7, 5, 9, 10 (6, 8)

1, 3, 4, 6 (2, 5)

4 Regent Zet (12, 1)

57,60 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet Suomi