Zenit Brickillä valtavirtaa vastaan

5.1.2019 - 1:40 | Heikki Haavisto Vihjeet

Timo Nurmoksen valmentama ja Örjan Kihlströmin ajama Zenit Brick on Ravinetin toinen varma Bergsåkerin 75-kierrokselle. Kuva: Anu Leppänen

Bergsåkerin lauantain 75-ravien huippumatsi käydään kultadivisioonassa Zenit Brickin ja Lionelin välillä. Jälkimmäinen vaikuttaa kohoavan ”kaikkien” tipsihevoseksi, joten Ravinetin vihjeissä mennään massoja vastaan ja uskotaan taiston kääntyvän Timo Nurmoksen valmentaman Zenit Brickin eduksi. 

Bergsåkerin kuukauden takaisella 75-kierroksella rapa roiskui ja kavioura oli pari-kolme sekuntia normaalia hitaampi. Lauantaina lämpötilan on ennustettu liikkuvan nollan kieppeillä, joten aivan kevyissä olosuhteissa ei taideta tälläkään kertaa ravata. Keliin ei pitäisi Ravinetin varmojen Zenit Brickin ja Disco Volanten kuitenkaan kaatua. Matalammissa sarjoissa sen sijaan yllätyksiä voidaan hyvinkin nähdä ja niihin revitetään porukkasysteemissä enemmän rasteja.


1 Disco Volante (Toto75-6): Hopeadivisioona näyttää räätälöidyltä Disco Volantelle. Bergsåkerissa on ykkösradalta hyvä kiihdyttää, eikä kovaa avaavan ruunan voi kuvitella menettävän lähtösuoralla kärkipaikkaa. Ulkopuolelta tosin sanoo Rikard N Skoglund panostavansa täysillä starttiin Weekend Funin kanssa, mutta etu on piikkitaistossa silti selvästi Disco Volanten puolella. Solvallan hopeafinaalissa Scarlet Knightin poika piti sisäradalta vaivatta piikin ja sai vetää matkalla mieleistään tahtia. Olle Rols rutisti rinnalta loppusuoralla edelle, mutta Ulf Ohlssonin ajokki sinnitteli aivan asiallisesti kakkoseksi. Lyhyellä starttivälillä ruuna voi olla tällä kertaa vielä terävämpi ja valmentaja Stefan Melanderin mukaan hevonen oli maanantain treeneissä tuntunut äärimmäisen hyvältä. Voittoa puoltaa sekin, että pahimmille haastajille on vaikeilta paikoilta tiedossa paljon hankalammat juoksunkulut.

4 Zenit Brick (Toto75-3): Toto75-peliin tarvitaan toinenkin varma ja se löytyy kolmoskohteena ajettavasta kultadivisioonasta. Lähtö olisi periaatteessa tukossa kahdella merkillä, Zenit Brickillä ja Lionelilla, mutta peliteknisesti ei molempia paljon rastattuja houkuttele laittaa kupongille. Alkuviikolla Zenit Brick oli kohteen selvähkö suosikki, mutta mediassa on hehkutettu Lionelia viime päivinä niin hurjasti, että lauantain aikana se mitä todennäköisimmin kuumenee eniten pelatuksi. Ensimmäiset sadat metrit ratkaisevat voiton suhteen paljon. Zenit Brick ei ole koskaan ollut starttiraketti, mutta Örjan Kihlström tietää hyvin, että pahin kilpakumppani täytyy pitää alussa ulkopuolella. Keula on mitä luultavimmin tarjolla suosikkikaksikosta sille, joka paikkaa ehtii ensimmäisenä kyselemään. Viimeksi Solvallan kultadivisioonafinaalissa ruunan juoksu meni liian vaikeaksi, kun se 1300 ennen maalia kolmannelle hyökättyään juuttui kovassa vauhdissa kärjen ulkopuolelle. Tapojensa mukaan Timo Nurmoksen treenattava piti kuitenkin vauhtinsa vahvasti perille, eikä hävinnyt kakkossijaa kuin hevosenmitalla.

3, 9, 11 (10,1)

14, 10, 15, 1, 6, 9, 12 (11,4)

4 Zenit Brick (7,1)

3, 8, 11, 9, 15, 6 (7,1)

8, 3, 11, 5, 9 (6,2)

1 Disco Volante (6,4)

10, 2, 6, 7, 5, 11 (3,8)

3780 riviä – 189 euroa

3 Perfect Dynamite (Toto75-1): Perfect Dynamite on kiinnostava pelihevonen Toto75-kierroksen avauskohteeseen. Ruuna aloitti toissa kerralla Rommessa Ante Lisellin valmennuksesta lupaavalla esityksellä, kun se neljännestä ulkoa kiri viim. 700m 12,8-tahtia ja seurasi voittaneen Under the Counterin tuntumassa kakkoseksi. Viimeksi Rommen pronssidivisioonassa Perfect Dynamite oli epäonninen. Se avasi kasiradalta reippaasti, mutta joutui revittämään alussa kolmatta rataa ja pudotti etusuoralla lopulta kolmanteen sisälle. Sisärata ei viimeisellä takasuoralla vetänyt ja ruuna oli loppukaarteessa porukan hännillä pahoin pussissa. Maalisuoran puolivälissä tilaa takajoukoista lopulta löytyi, mutta siinä vaiheessa peli oli luonnollisesti jo menetetty. Perfect Dynamite tuli kuitenkin loppumetrit oikein vahvalla tyylillä ja voimia näytti jäävän paljon käyttämättä. Ante Lisell sanoo tällä kertaa satsaavansa voimalla starttiin, mutta sisäradan Lexington Hallin ohi voi olla vaikea päästä. Toiselta ilman vetoapuakaan ei Perfect Dynamiten peli olisi välttämättä menetetty, siksi vahvavireiseltä se tällä hetkellä tuntuu.

11 Hallsta Vinnex (Toto75-4): Kylmäveristen lyhyessä voltissa ei kannata aliarvioida huippuvireistä Hallsta Vinnexiä. Takamatka ei ole hevoselle välttämättä hirmuinen miinus, sillä kunnossa ollessaan ruuna on sekä nopea, vahva että suhteellisen ravivarmakin. Joulupäivänä Uumajan 75-lähdössä Hallsta Vinnex kohosi johtavan takaa tuhat ennen maalia toiselle ilman vetoapua ja rutisti loppusuoralla väkevästi yllätysvoittoon. Ykköstason kylmäverisiin lukeutuvalla Tangen Haapilla ei ollut mitään mahdollisuutta haastaa Magnus O Jonssonin suojattia, joka maalissakaan ei vaikuttanut erityisen väsyneeltä. Tämän päivän lähdössä ruuna on voittosummansa puolesta hyvin sarjassa sisällä ja kuuluu pienillä peliprosenteillaan ensimmäisten joukossa kupongille.

6 Scarpetta (Toto75-7): Pelaajat eivät ole huomioineet tarpeeksi hyvin Scarpettan viime kerran vahvaa esitystä. Ori juoksi Bergsåkerin kehnoissa olosuhteissa ajetussa 75-lähdössä neljännessä ulkona, mistä kiri muutaman sekunnin hitaalla viimeiset 800m mainiosti 13,8-kyytiä. Mikäli Jimmy H Anderssonin ajokki ei olisi loppukaarteessa tullut hieman laukkaavan vastustajan häiritsemäksi, olisi se voinut kyetä voittaneen Yrrinkin ohittamiseen. Nyt eroa jäi puoli hevosenmittaa. Starttiväli viime kisasta venähtää lähes kuukauteen, mutta kunnon voi olettaa säilyneen entisellään, sillä valmentaja Anders Wallinin mukaan hevonen on tuntunut mm. 22/2600m -vauhtisessa reippaammassa treenissä erittäin hyvältä. Voitonmahdollisuudet ovat selvästi suuremmat kuin kolmen prosentin peliosuus antaisi ymmärtää.

Ravinetin Toto75-ideasysteemi:

3 Perfect Dynamite (9,11)

14, 10, 15, 1, 6, 9, 12 (11,4)

4 Zenit Brick (7,1)

3, 8, 11 (9,15)

8, 3, 11, 5, 9 (6,2)

1 Disco Volante (6,4)

10, 2, 6 (7,5)

315 riviä – 15,75 euroa

I 1 Disco Volante

II 6 Scarpetta

1 yhdistelmä x 5 e = 5 euroa

Jaa artikkeli:

Vihjeet